Leposavu Barbulović, 92-godišnju staricu iz sela Ranovac kod Petrovca na Mlavi, od razjarenih pasa lutalica spasao je poštanski službenik Slaviša Milić. Leposava priča da su psi bili toliko razjareni i da bi je svu izujedali da nije u pomoć priskočio Slaviša.


– Došla sam u poštu da platim račun za telefonske usluge. Nakon obavljenog posla krenula sam kod kuće. Međutim, ispred Doma kulture na mene je pojurio čopor pasa. Bilo ih je sedam. Braneći se uspela sam nekako da dođem do zida Doma kulture i da se tu prislonim leđima. Drvenim štapom branila sam se od pasa ali su oni iz sekunda u sekund postajali sve agresivniji i sve žešće nasrtali. Uhvatila me je panika da će me svu izgristi i da ću tu skončati, pa sam počela da zapomažem i dozivam pomoć. Što sam ja više vikala to su oni postajali sve agresivniji i svakog trenutka bili su sve bliži meni. Na moju sreću pojavio se Slaviša i uz pomoć velike motke uspeo da ih otera. Od straha sva san drhtala i jedva sam posle otišla do kuće – ispoveda se 92-godišnja starica Leposava. Poštanski službenik priča da je Leposava platila račun i izašla iz zgrade pošte.

– Ubrzo sam začuo lavež pasa i ženski glas koji je dozivao u pomoć. Nisam mogao ni da pretpostavim da je napadnuta 92.godišnja starica Leposava. Kada je lavež postao sve veći a zapomaganje sve učestalije izašao sam napolje i ugledao bespomoćnu staricu kako pokušava da se odbrani od čopora razjarenih pasa. Brzo sam dohvatio neku veliku motku koja se tu slučajno našla i sa njom nasrnuo na pse. Međutim, oni se nisu odmah razišli i trebalo je dosta vremena dok sam ih oterao jer ih je u čoporu bilo sedam. Starica je bila toliko uplašena da je jedva govorila – kaže Slaviša i dodaje da je sutradan došla u poštu sa bocom koka kole da ga časti i da se zahvali što je spasao od čopora pasa lutalica.

U Petrovcu na Mlavi ne postoji organizovana služba koja se bavi psima lutalicama niti azil za pse. Povremeno se angažuju službe iz drugih gradova koje hvataju pse lutalice. Uprkos tome psi su se toliko namnožili da se mirno šetaju centrom grada a posebno su opasni za prolaznike u noćnim satima. Zbog ujeda pasa lutalica opština sa građanima vodi više sudskih sporova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari