Ne trebaju nam psiholozi i psihijatri da nas uče poslu: Ginekolozi odgovaraju Slavici Đukić Dejanović

Ostavite komentar


  1. Porucujem Slavici Djukic Dejanovic da njoj trebaju psiholozi i psihijatri,i njenoj lopovskoj partiji,koji su unistili sve lepo i posteno u narodu.

  2. Glupost! Agresivni su i prosti od čistačica do većine doktora , uključujući anesteziologe. Neka malo pogledaju kako rade kolege npr u Nemačkoj, a ne da izigravaju Bogove na zemlji. Oduvjek je tako u ovoj zemlji. Porodilje su radile “prljave stvari”, a na potođaju viču!!! Filozofija kao presedan u istoriji ljudskog roda! Treba kamere da snimaju sve zaposlene, ne mora da se snima međunožje porodilje, naravno.

  3. To sto se zakonski ‘podrazumeva’ ne znaci da se i sprovodi u praksi. I naravno da se ne generalizuje na sve, ali je cinjenica da je dobar deo ginekologa i lekara uopste zaboravio na psiholoske potrebe svojih pacijenata. Psihologe angazovati pod hitno!

  4. Naravno da nece dozvoliti da im se bilo ko mesa u posao ili ne daj Boze udje u porodilista, znaju da bi onda svi podobijali otkaze – cast izuzetcima.

  5. Bivša doktorka treba da razmisli i objasni zašto se dok je bila na čelu klinike nije pridržavala kodeksa i zašto nije svoje podređene tome naučila, već nam sada deli lekcije.Naravno da doktorima trebaju psihijatri jer se ponašaju kao bogovi, nedodirljivi a sestrama,babicama da i ne pričamo.Svi treba da se podvrgnu psihološkoj proceni.

  6. Naravno da su potrebni psiholozi i psihijatri u akušerskim ustanovama.Sramotno je da se trudnicama a posle porodiljama niko ne obrati za psihološku pomoć i podršku,da te ustanobe nemaju stručna lica koja se ukljućuju,ne postoje savetovalista koja su neophodna i gde bi se trudnice i porodilje obrattile za pomoc.Zašto je povećan broj postporođajnih depresija???Trudnice tokom trudnoce i posle porođaja pored toga sto imajau obavezu da opreme sve za bebe imaju obavezu da obezbede od 500 do 2000 eura za porođaj i da časte lekara.A za svo vreme da razmišljaju da li ce se pojaviti na porođaju ili ce biti prepuštene same sebi
    Činjenica da lekari imaji moć a ginekolozi su u tome dominantni.

  7. Moguce je da su znali taj kodeks, no je od neupotrebe zaboravljen. Tolko se iživljqvaju nad porodiljama da im treba i policajac, da štiti građanku koja se porađa

  8. Sve ste u pravu doktorka ali ako su se lekari lose ponasali orema trudnicama zasti bar neko nije kaxnjen jer godinama se navodno sudi za njihove greske a nista se ne menja

  9. Nekaznjavanjem zaista odgovornih, dosli smo dotle da je citava profesija stigmatizovona! Slazem se sa dr Rakic. Sve je vec regulisano pravilnicima ponasanja, samo ih treba postovati. Ko ne postuje, kazniti!

  10. Ako svaka druga žena kaže da je nazivana kravom uz komentar dok je pravila dete nije se drala, potrebni su vam i psiholozi i psihijatri, dragi ginekolozi. I vama i sestrama, itekako su vam potrebni, možda vas nauče nečemu što su vaši roditelji propustili.

  11. Problemi u GA klinikama su ogromani i realani, ali predlog ministarke je formalan a ne suštinsko rešavanje problema. Da, lekari bi trebali da na studijama imaju višegodišnje predmete psihologije, ( manje statistike, soc med, i sl ) to je dugoročno.Urgentno , treba rešavati moral i korupciju u zdravstvu. K.B je za dva prodaja u NS dao 2500 e istom lekaru.Ćerka je zbog a.k. nasilja u N. Frontu 14.g. godinama imala traume (nakon prodaja i šivenja, bez ikakvog obrazloženja uspavana sa niz trauma).Posle 8 g. ohrabrila se za drugo dete i komplikovan porođaj i sve najpozitivnije od doktora do osoblja, ali u kl. Dragiša Mišović, bez mita.Beskrajno HVALA dobrim ljudima!

  12. Naravno da Vam treba obuka kod psihologa ,inace nebi se tako ponasali prema trudnicama svoje frustracije da lecite na njima.Treba obavezno psiholosko testiranje jer je strasno kako se ophode prema zenama.

  13. Delom je u pravu Djukić Dejanović. Zaboravila je da doda da su psihijatri hitno potrebni čitavoj naciji i da su za takvo stanje odgovorni i oni.

  14. Neće biti da ste tako fini. I da je ovo lov na vestice. Odavno ste zaboravili reči sram i stid.

  15. Ako bi moglo malo postovanja prema starijima. Oni su sve fondu platili pa nije red da ih mladi lekari sikaniraju ili nipodastavaju! Imaju ljudi potrebe,ne dolaze kod lekara iz besa vec iz nuzde! A onda ocekuju da ih saslusate i pomognete im!!! A ne da budete drski. Ko se prepozna,eto,da se popravi u ovoj godini.

  16. Gospođu treba da je sramota što su se svi oni užasi dešavali dok je ona bila direktor, a uz to vodila privatno trudnoće za velike novce, pa posle na štetu drugih žena svojim pacijentima oslobađala termine za carski i sve što treba.

  17. Koji bezobrazluk! Nek poreska prošeta i vidi vozila i imovinu prepoštenih dr i sestara iz porodilišta koji državne resurse koriste na svoje privatne pacijente dok oni koji ne podmazuju prolaze kao bos po trnju.

  18. I te kako vam trebaju!!! 1000€ kosta vasa ljubaznost i briga po poradjaju! Tolika je tarifa ako zelis da ti budu ljubazni! Ukupno 6 nas je dalo jednom isto doktoru/ici tu sumu. Da bi bio ljubazan( ono sto bi trebalo da se podrazumeva)!!!!

  19. Bolje da se vise radi ,manje prica imamo najbolje zakone koje ne primenjujemo ,nema potrebe za psiholozima.

  20. Kad procitam komentar bravo doktorka nemam reci ! Tako su se i ustase vredjale kad im neko pomene zlocine u fazonu ma ne to su bili radni logori.Sram vas bilo umesto da se postide nakon bezobraznog ponasanja oni kao stooo.A,da ne govorim kad se desi tragedija da imaju obraza sami bi trebali da se prijave,vec nista ni trun kajanja e,to me zaprepastava

  21. Doktorka smatra da ne trebaju ginekolozima psiholozi i psihijatri jer su to ucili na fakultetu. Mozda jesu ucili ali su slabo naucili. I da ih neko postavi ginekolozi bi bili jos gori i besniji jer , zaboga, valjda oni znaju sta je kodeks ponasanja.

  22. Ни просветним радницима не треба психолози и психијатри да говоре како да држе наставу, нити било ко ко није ниједан час у животу одржао

  23. Ne trebaju im psihijatri. Treba da promene zanimanje, jer se prema pacijentkinjama ponasaju krajnje nehumano. I to vazi za vecinu lekara, a ne samo za ginekologe. Posle svake posete lekaru meni treba terapija da se oporavim od njihovih pausalnih dijagnoza.

  24. Koliko je duboka Pandorina kutija. Da li ćemo u ovoj međusobnoj netrpeljivosti ići dok i doslovno ne posvađamo dva oka u glavi?

  25. Prvo sistematski sredite bolnice,organizujte se u skladu sa zakonom,postavite upravnike sa dokaznim rezultatima,krenite u stvarnu borbu sa korupcijom..,pa Vam u novom ozracju nece trebati nikakvi psihijatri.U prljavim i zapustenim ustanovama uz lose rukovodjenje i korupciju,nerad,vika,nestrucnost i sl. su normalne posljedice stanja ustanove.
    ,

  26. Njihova sreća je da nema pravosuđa inače bi im trebali pravnici, da im objasne šta je sve u njihovom ponašanju i „radu“ nezakonito.

  27. Slavica u penziju i sa se ne pojavljuje nigde. Ginekolozi da prestanu sa uzimanjem novca od porodilja a porodilje da shvate, porođaj neće biti lakši ako podmitite doktora i babicu.

  28. Nisam znala da postoji razlika medju zenama, mislila sam da su sve zene iste na porodjaju, tako da ne treba imati poseban tretman u zavisnosti odakle dolaze.Uzas je blaga rec za ovu kolicinu gluposti izrecenu iz usta aktuelne mimistarke, pri tom i lekara-psihijatra, nadam se da joj diploma uvek *pocrveni*
    kad ovako *pametuje*

  29. Kakve veze ovo ima sa politikom?
    Pa ovakvih problema je bilo uvek unazad puno godina

  30. Ja bih dr Rakic pitala da li je sigurna da je znala sve o desavanjima u „Frontu“ dok je bila direktorka? Ja se ne bih slozila sa tim! Ili je znala, a nije reagovala?! Osoblje je bilo vrlo neljubazno, i sestre i lekari, a o uslovima da ne govorim! Zao mi je sto tada nisam reagovala i podigla prasinu…Bilo mi je bitnije da brinem o detetu i sebe podignem na noge! Sramota je da tako samouvereno prica lazi!

  31. Zdravstvo nam je uzas na dobro jutro sestre su namrgodene ,dok se presvuku popiju kafu I onda krece vika ko je prvi ,kaze bas me briga dajte knjizice uzas jedne rece“ni kafu danas niko ne donese“Trebali bi malo na zapad da nauce kulturu posto sve sto nije dobro dolazi sa zapada ,kako to nexto dobro nisu usvojili

  32. Ко је прост и безосећајан, џаба му факултет. Нека иде да оре њиве у да се изивљава над трактором. Култура, емпатија и поштовање особе нема везе са титулом и никакав психијатар ту не пимаже. Само нека замисле да њихову сестру, жену, мајку, неко малтретира, шта би тад. Ово млади, надибудни лекари са купљенум дипломама су за у њиву па тамо да пиказују снагу.

  33. Slavica je totalni odlepila.Uhvatila je skleroza,a neće nipošto da napusti politiku.Tu je novac,veze i dr.Ali,očigledno je da joj je došlo vreme za penziju.

  34. Gluposti! Sta ce psiholog da radi? Prevsspitava lekara, sta?
    Dajte bre ljudi, uvesti pravila ponasanja prema pacijentima, konacno i mere disciplinske odgovornosti.
    Pa da vidite.

  35. Психологија је нажалост изгубила својства науке и претворла се у опасну идеологију.Навешћу само два примера
    1.Професор осихологије
    са угледног њујорпког универзитета.је на основу озбиљног „научног“рада закључио да је услов да се брак одржи,да брачни пар нема деце
    2.Пдихилизи са више лондонских универзитета су зајључили да су родитељи усвојитељи,бољи родитељи од биолошких.То је доказ како наука може да тријумфује надздравим разумом.

  36. Dosli mi akuseri na red za pljuvacine…!NA KONCU I STA IM I TREBAMO ???NEKA SE KAO NJIHOVE.. PRABAKE… PORADJAJU PO STALAMA …RDJAVIM MAKAZAMA SEKI PUPCANIKE …A KIRETAZE .???.NARAVNO KUCINA,DIVLJA TIKVA, GAVEZ I VRETENO …ZA LAKSE INTERVENCIJE …IGLE OD PLETILJA I SAMO SAMI SEBI POMAGAJTE …ANESTETIK ???..KOPRIVA …POSTPARTALNE PSIHOZE ?..BABA KURANE ..VIDOVITE ZORKE I BORKE..SAMO FURAJTE …. ….A o vto i inseminatio ???NEKA IH OPASAVAJU…PODVEZUJU….ISTE ONE KOJE IZLIVAJU STRAUUU,SA UGLJEVLJEM ILI OLOVOM ISTOPLJENIM U HLADNOJ VODI ….PA VAM OTKRIJE KO VAS JE UREKAO ILI BAJAO,UVRACAO???MAKAZE ,CE DA VAM BUDU ULTRA ZVUK. …

  37. Ako nemaju sta da rade psiholozi ,psihijatri neka pocnu da preispituju 1700 000 glasaca koji su glasali za SNS.

  38. @Психологија
    A Vi se pozivate na naucne clanke bez referenci, takodje ste naucni savetnik, ne prenosite lazne vesti? Da je vise psihoterapije i psihologije svima bi bilo bolje, narocito pacijentima ovakvog zdravstva.

  39. Ginekologa da savetuje psihijatar, a porodilje sa postporođajnom depresijom….ko?

  40. Nemilosrdni, alavi, nehumani, pijani. Direktori GAKa voze enormo skupe automobile, nose Rolexe, imaju po 6-7 stanova u centru, a ne rade privatno. Odakle? Šta mislite?

  41. imate vi kodeks..takvi kodeksi imaju samo kod nas,sreca pa sam radjala u kulgurnoj zemlji,Bogu hvala

  42. Treba, treba naravno da vam treba. Jer diiivno komunicirate sa porodiljama, sjajno. Možete da ste završili 10 fakulteta i 20 specijalizacija ali nemate kulturu ponašanja i ophođenja. A za empatiju u takvom posebnom senzitivnom stanju pa tek neću da pričam.

  43. Slavica treba da se brine o svojoj psihi ona i njen suprug zive u Srbiji a Cerka kod Dzonsona ona pima desetak plata pa dali je to normalno kao i njen prijatelj pijani kojiprima preko 32000e mesecno onda vucic to ugura u prosek plata u Srbiji vama treba psihijatrijska pomoc ali prirodnije bi bilo da ste u zatvoru zbogom Srbijo

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.