Psiholozi: Građani da što manje budu izloženi bombardovanju informacijama o virusu

Ostavite komentar


  1. Sramota je kakve pogresne savete ova zena daje ljudima. Pa upravo naprotiv: situacija je vrlo teška i zabijanje glave u pesak nam nece pomoci da se izborimo s njom. Suprotno od toga: što bolja informisanost o njoj je neophodna za sto bolju borbu protiv nje. A ako nekome informisanje o koroni smeta i ima psihicke probleme s tim, njihov problem, ima medicinskih institucija koje se bave takvim slučejevima pa nek se obrate njima.

    1. Juče na naslovnoj Informera slika mrtvačkih sanduka iz Italije. Vest je da je u toku epidemija GRIPA i da treba smanjiti prenosivost virusa zbog starijih osoba. TAČKA! Sve drugo je širenje panike. Hiljade dece umire od gladi i rata, ali ti su sanduci nevidljivi. Bitno je prikazati hiljade kovčega italijanskih đuturuma. Zato sam se isključio iz svih vesti i društvenih mreža, informišem se isključivo putem Danas-a, koji je uvek bio odmeren i profesionalan.

  2. Kao prvo potrebno je stručno informisanje gradjana cinjenicama.
    Ne moze se dozvoliti kreaturama i mentalno poremećenim lekarima kao Nestorovjc da setaju i lupaju gluposti okolo i po televizijama, vec da postoji jedan izvor proverenih cinjenica i da on daje saopstenja javnosti.
    Ljudi su shvatili da virus pogadja samo starije od 80 godina, sto uopste nije tacno jer pogadja sve i bebe.
    Lek za ovaj virus ne postoji, vec iskljucivo telo i Vas sopstveni imunitet moraju da se bore i stimulišu za borbu sa njim.
    Potrebno je da Svi gradjani ostanu kod kuce i izlaze samo u slucaju preke potrebe.
    Puna igrališta, kafići, ulice, parkovi predstavljaju opasnost po sve jer virus moze lako da se prenese tako i unese u kucu.
    Potpuna neozbiljnost stanovnistva moze da dovede do posledica koje je nemoguce kontrolisati.
    Budite odgovorni, mislite o drugima i sedite kod kuce.

  3. Kako kad se bolesnik, i samozvani „šef struke“ pojavljuje svakodnevno, pa i po više puta u toku danas, i bombarduje nas glupostima, obećanjima, najavama, pretnjama i uvredma?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.