Psiholozi i pedagozi traže hitan sastanak sa Ministarstvom prosvete

Ostavite komentar


  1. Kad sam pre 36 godina počela raditi u osnovnoj školi, govorili su nam da će svaka škola imati: psihologa, pedagoga i socijalnog radnika.

  2. Tačno je da su druga vremena,ali kad ovih nije bilo u skolama bilo je mnogo sigurnije.Oni svojom strucnjoscu usložnjavaju proces obrazovanja.Dovoljno su upropastili do sada.

  3. Psiholog sa 35 god radnog staza ima platu 85000 einara. Nastavnik sa 15 god radnog staza, odeljnj. Staresinetvom ima 100000 . Ima li to smisla? A preko norme? Jednosmenski rad? Neki imaju i 120000. Proverljivi podaci.

  4. Za Ja,nije tačan podatak! Kakvih 100 000 ili 120 000 zarade,pobrkao je lončiće taj koji Vam je dao taj podatak. Radim 33 godine u prosveti, bez starešinstva imam oko 87 000 zaradu.

  5. @Ja
    Evo, kao nastavnik sa 24 godine staža i odeljenskim starešinstvom (100% norme) nemam ni tih 85.000, lako proverljivo.
    Najlakše je svaljivati krivicu, lagati i kriti se od svog posla… Ali za ove 24 godine shvatio sam da pedagozi i psiholozi tome služe. Sede u kancelariji, pijuckaju kaficu, kod svake problematične situacije izbegavaju odgovornost i pričaju svakom ono što želi da čuje… Što više tih pijavica u školama biće nam sve gore…

  6. Zašto deci ne daju da nose testove kući da pokažu roditeljima? Zabranjeno u svim školama. Kakav je to način da se deci uskrati mogućnost učenja onoga što im škripi?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.