U Višem sudu u Požarevcu počelo je suđenje Marini Andrejić, optuženoj za ubistvo sina Đorda(13.)Prema navodima optužnice, Marina se tereti da je 22. jula u ataru sela Majilovac ubila svoga sina tako što ga je udarila u vrat drvenom drškom motike. Posle zločina detetovo telo dovukla je ispod drveta i prekrila ga lišćem. .


Pošto se očekivalo da će veliki broj zainteresovanih prisustvovati početku suđenja, ono je zakazano da se održi u Velikoj sali Višeg suda.Međutim, početak suđenja pratilo je veoma malo zainteresovanih, pretežno novinara u izuzetno hladnoj sudnici, pošto u njoj nije radilo grejanje. Iako su najavljivali da će masovno da dođu na početak suđenja, nijedan meštanin sela Majilovac to nije učinio. Izostala je i Marinina rodbina, pa čak ni njema majka, kao iotac i sestra nisu došli na otvaranje glavnog pretresa. Suđenje je otvorio predsednik veća sudija; Dragan Stanojlović, a zastupnik optužnice zamenik višeg javnog tužioca, Miroslav Vojinović pročitao je optužnicu.

Posle čitanja optužnice svoj iskaz dala je optužena Marina Andrejić. Ona je, koja je nešto pre deset sati dovedena u sud sa lisicama na rukama i koje su joj iste skinute neposredno pred ulazak u sudnicu, odlučno i samouvereno negirala sve optužbe da je ubila svoga sina Đorđa.

Branilac optužene advokat, Srbislav Stojanović odbranu je zasnivao da je optužnica bazirana na Marininom priznanju da je ubila sina, koje je kasnije opovrgla rekavši da je torturom iznuđeno.

-Najviše me maltretirao izvesni inspektor iz Gradišta po imenu Predrag, zvani Preža. U početku me je samovređao i pretio šta može da mi se desi ako ne priznam. Posle mog negiranja počeo je da me tuče i vuče za kosu. Prvo me je šamarao, a kasnije i pesnicom udarao. Batinjanju su učestvovali i neki drugi policajci. Kada su me vodili na teren u šumu gde sam se izgubila, tu su me najviše tukli. Preža je uzeo jedno drvo i njime zamahnuo da me udari. Nije me udario drvetom već me šutnuo u stomak. Od udarca ja sam pala na zemlju, a on me je uz psovke i pretnje nastavio da udara-pričala je do detalja kako je policija od nje uz batine i znuđivala priznanje.Ona je rekla da su policajci na nju puštali i službene pse, terajući je na taj način da prizna ubistvo svoga deteta.

-Sutradan policija me je ponovo povela u šumu u pretragu terena. Kada smo ušli u šumu komandir policije iz Gradišta od svojih kolega tražio je lisice, kako bi me vezali za drvo i na mene pustili pse. Pošto niko nije poneo lisice rekli su mi da se uhvatim za drvo. Ja sam to učinila, a jedan policajac doveo je pse na pola metra od mene, preteći mi da će da ih pusti da me rastrgnu, ako ne priznam Nahuškao ih je na mene a oni su u mojoj neposrednoj blizni lajali i iskeženih zuba kidisali na mene. To su više puta ponavljali da bi me slomili. Inspektor Preža me je, pred mojom komšikom Jelenom sa kojom sam obrađivala baštu, drvenom granom više puta udario po nogama. Posle je Jeleni zapretio da nikom ništa ne priča ono što je videla – rekla je Marina u svom iskazu pred sudijom.

Pošto je sudija Dragan Stanojlović za danas planirao da kao svedoka sasluša Marininog supruga Dejana Andrejića, koje pre četrdeset dana preminuo, on je prekinuo glavnu raspravu i nastavak zakazao za utorak prvog februara, sa početkom u 10. sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari