Nakon uspešno odigrane glavne uloge Pamine u čuvenoj Mocartovoj operi „Čarobna frula“, Gabrijela Ubavić, operska pevačica iz Požarevca, imala je, tačno posle godinu dana, još jednu uspešnu premijeru. Mlada Požarevljanka tumačila je glavnu ulogu – Đildu u Verdijevoj operi „Rigoleto“.

Premijera je bila 02. aprila 2011. godine u Plzenskoj operi u Češkoj, pod dirigentskom palicom Ivana Pazika. Operu je režirao čuveni mađarski režiser Roberto Alfuldi. Kao jedini stranac Gabrijela je pevala sa češkim operskim zvezdama, te dobila najbolje kritike i pohvale, kako za pevanje, tako i za glumu i dominiranje scenom. Ovacije publike, posle premijere, trajale su 15-ak minuta.

Gabrijela za naš list kaže da je prošle godine u istom pozorišti imala svoj debi igrajući ulogu Pamine u Mocartovoj „Čarobnoj fruli“.

– Može se reći da je ovogodišnje angažovanje u ulozi Đilde u Verdijevoj operi „Rigoleto“ potvrda visokih dometa kojim težim. Veoma sam srećna što me je publika srdačno prihvatila i ovacijama ispratila. Naravno, da nije bilo mojih nadahnutih kolega na sceni, izvrsnih umetnika, nikako ne bih postigla ovakav uspeh. Ipak, premijera „Rigoleta“ bila je tako uspešna zahvaljujući celom ansamblu, na čelu sa rediteljem Alfuldijem. Publika je bila fantastična i ona je mene i ostale umetnike na sceni nadahnula da damo svoje maksimume – prenela je svoje utiske Gabrijela Ubavić:

– Neizmerno sam zahvalna Požarevcu koji mi je izašao u susret i pomogao da nastavim studiranje u Beču jer će mi ta diploma mnogo značiti za buduću karijeru.

Gabrijela Ubavić završila je Muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu, Muzičku akademiju u Beogradu, a sada je na postdiplomskim studijama u Beču. Osim operskih uspeha Gabrijela se bavi i koncertnom delatnošću po scenama Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari