Policija je uhapsila Miroslava Kostića (23) iz Petrovca na Mlavi i odredila mu zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je izvršio krivično delo pokušaj ubistva nad nevenčanom suprugom Violetom Mladenović (19), rodom iz Kučeva .

Do ovog napada došlo je u sredu rano ujutru, sat iza ponoći, u kući porodice Kostić, nakon kraće svađe između dvoje supružnika. Pošto se začuo pucanj, komšije su pozvale policiju, a uskoro je stigla i Hitna pomoć, jer je Violeta bila povređena.

– Ona je sanitetom prebačena u petrovačku bolnicu, a onda u Urgentni centar u Beogradu, jer je zadobila prostrelnu ranu opasnu po život , kad joj je metak ušao ispod leve dojke a izašao ispod desnog kuk a – saznajemo iz istrage. Miroslav je na saslušanju rekao da su se svađali i da je on u jednom trenutku dohvatio sa kreveta automatsku pušku, koju ima u nelegalnom posedu. « Posvađali smo se zbog nečega i ja sam dohvatio pušku u nju želeći da se s njom našalim i uplašim. Iznenada, Violeta mi je pritrčala i uhvatila se za cev puške. U tom otimanju i rvanju , puška je opalila i nju pogodila u grudi», rekao je osumnjičeni na saslušanju nakon hapšenja .

U kući porodice Kostić u Petrovcu juče nije bilo nikoga, sem komšije koji je bio uz istražne organe dok se obavljao uviđaj. Od drugih komšija smo saznali da Miroslav živi sa majkom Zoricom, koja je tada bila na poslu u Požarevcu, i sa očuhom Rumunom, koga svi zovu Rolends, koji je trenutno u bolnici. Rekli su i da ima sestru Jelenu staru 17-18 godina, koja pohađa školu u Jagodini. – Njegovi roditelji su se razveli i otac Kole, poznati pevač narodnih pesama, koliko znam, sada živi u Rašancu- , rekla je komšinica Milica Miletić.

U blizini kuće Kostića sreli smo mladića koji nam je rekao da je imao neprijatnosti sa Miroslavom, jer je jednom na njega i na njegova dva druga krenuo nožem, ali se zaustavio.

– Sa njim sam se nekada družio, jer smo približno istih godina.On je vrlo nezgodan tip. Od kada je na mene nasrnuo nožem i pokušao da me poseče, prestao sam da se sa njim družim, jer sam video da nije čist. Ili se drogira ili mu nešto mentalno fali», rekao je ovaj mladić, pokazujući prstom na glavi, koji nije hteo da mu se objavi ime. Kako smo nezvanično saznali, Miroslav je od ranije poznat policiji, jer je bio u maloletničkom zatvoru, zbog nasilničkog ponašanja i krađa. Po pričama komšija, on je imao preku narav kad popije, a i ovo ubistvo u pokušaju izvršio je u alkoholisanom stanju.

Komšinice

– Ranije je Miroslavova majka Zorica često dolazila kod mene, ali, od kako mi se unuk oženio, više ne dolazi. Njen sin Miroslav oženio se tek pre mesec dana. Iako nas deli samo ograda, ne znam šta se kod njih dešava. Pucanj nisam čula, već sam za njega saznala tek kad sam ujutru videla policiju na ulici. Ranije sam ih viđala zajedno dok su se vozili motorom i izgledali su mi srećno – rekla je komšinica Milica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari