Nepoznati napadač pucao je juče u brodogradilištu američke Mornarice u jugoistočnom Vašingtonu i tom prilikom je ranjeno desetak osoba, a komanda Mornarice je saopštila da „ima izveštaja o smrtnim slučajevima“, javila je juče televizija CNN u vanrednom programu.


Portparol vašingtonske Metropoliten policije Kris Keli je izjavio da je jedan od povređenih pripadnik policije, i da je zbrinut u bolnici. Prema njegovim rečima, jedan od povređenih je i „pripadnik snaga zakona“, ali nije u sastavu policije. Do juče poslepodne nije bilo zvaničnih izveštaja o broju poginulih.

BBC je javio, pozivajući se na izvore u mornarici, da je četvoro ljudi poginulo, a osam ranjeno. Pucnjava se dogodila juče posle osam časova po lokalnom vremenu, kada je napadač ispalio rafal u sedištu glavnog štaba za pomorsku komandu. Policija je osumnjičenog opisala kao „odraslog crnog muškarca, visokog oko dva metra, ćelavog, obučenog u crno“.

Pripadnici vašingtonske policije i agenti FBI su, kaže se u izveštaju, odgovorili na vatru. Na području južnog Vašingtona, duž reke Anakostija, bio je zatvoren saobraćaj, neki građani su evakuisani, a drugi su ostali u domovima koje štiti policija. Svi letovi do najbližeg aerodroma Regan u severnoj Virdžiniji su obustavljeni, saopštila je američka savezna uprava letenja. Bela kuća je saopštila da je predsednik SAD Barak Obama „informisan o situaciji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari