Pucnjava na granici sa Mađarskom: Sukobile se dve grupe migranata, troje ranjeno 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

U šumskom pojasu, uz državnu granicu sa Mađarskom, došlo je do sukoba između dve grupe migranata, potvrdili su iz Policijske uprave u Subotici za Danas.

Kako su naveli, tri osobe su ranjene, a policija se nalazi na terenu.

Građani koji žive u naseljima Makova sedmica i Radanovac, kao i na Tresetištu, javili su putem društvenih mreža da se od 13 časova u šumskom pojasu čula „rafalna paljba i pojedinačni pucnji“, koji su se smirili nešto oko 14 časova, ali su ubrzo ponovo počeli da se čuju.

Građani navode i da su pucnjavu prijavili policiji, te da im je savetovano da ne izlaze iz kuće.

Povodom pucnjave koja se dogodila u šumskom pojasu, oglasio se i Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, koji je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da su u prethodnih nekoliko dana intenzivirane aktivnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa pojačanom kontrolom boravka iregularnih migranata van Prihvatnog centra, na teritoriji Policijske uprave Subotica, u graničnom pojasu naročito na potezu od Hajdukova do Kelebije.

„Što je očigledno, pored smanjenja migranata na navedenom prostoru izazvalo veliki revolt krijumčara i krijumčarskih grupa na istom području a koji se ogleda u sve intezivnijem obračunu istih uz upotrebu i vatrenog oružja. Tako je i danas u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta, u vremenu od 12.45 do 13.30 časova došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane iregularnih migranata, kojom prilikom je došlo i do ranjavanja, za sada ne potvrđenog broja lica – migranata (zasada u OB Subotica zbrinuta su dva lica – jedan sa lakšim i jedan sa težim povredama)”, napisao je Šoralov.

On je dodao da je u toku opsežna akcija MUP-a u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja i zvaničnog saopštenja u vezi istog.

“Nastaviće se sa preduzimanjem svih potrebnih mera i radnji u cilju onemogućavanja boravka i prelaska iregularnih migranata u graničnom pojasu područja grada Subotice, kao i uklanjanja svih eventualno do sad podignutih neformalnih kampova”, dodao je Šoralov.

Načelnik je naglasio i da će nastaviti da insistira da se ovakve aktivnosti sprovode svakodnevno, uz punu saradnju Okruga sa svim relevantnim subjektima grada i drugim nadležnim organima.

“Očigledna je prevelika nervoza iregularnih migranata kojima nećemo dozvoliti da borave na prostoru Subotičke šume i svakodnevno ćemo sprovoditi akcije humanog preseljenja – dislokacija u Prihvatne centre na prostoru RS. Njihov broj je u odnosu na prošlu godinu drastično manji a nervoza sve veća”, poručio je Bojan Šoralov.

Podsetimo, u šumi na Makovoj sedmici je početkom jula prošle godine došlo do oružanog sukoba između dve grupe migranata, kada je jedna osoba izgubila život, a više osoba je bilo povređeno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari