(VIDEO) PUF snimao spot o Piksiju, pa ih prekinula policija sa dugim cevima zbog sumnje na terorizam 1Foto: Pobuna Zrenjanina/Printscreen

Snimanje satiričnog spota zrenjaninskog pokreta Promene u fokusu (PUF) u mestu Ečka prekinula je policija u pancirima i sa šlemovima na glavama, naoružana dugim cevima, a jedan od članova ovog sastava Miljan Čičić za Danas navodi da ni do sada nikakvo konkretno objašnjenje zbog čega su legitimisani i zbog čega im je prekinuto snimanje, nisu dobili.

Na Fejsbuk stranici Pobuna Zrenjanina objavljen je video na kojem se vidi dolazak policije, a kako je objasnio i Čičić, na jednom od snimaka vidi se i osoba koja se predstavila kao odgovorna za održavanje terena.

Ta osoba je, naveo je Čičić za Danas, na neprimeren način u nedelju prekinula snimanje i zahtevala da odmah napuste teren tvrdeći da je reč o “privatnoj svojini”.

„Ne postoje tereni koji su u privatnom vlasništvu, pogotovo ne u takvim seoskim sredinama. Čovek je bio u vidno pripitom stanju. U tom selu se održavala seoska slava u tom momentu. Sigurno je dobio dojavu, nekao nas je video“, objašnjava Čičić.

Kako pojašnjava, on je krenuo da „nasrće i preti“, te prekinuo snimanje spota grupe PUF.

Osoba koja je prekinula snimanje pozvala je policiju, a kako Čičić ukazuje, dva službena lica došla su pod punom opremom i dugim cevima.

„Ostali smo šokirani. Tražili su da se legitimišemo, što se sve vidi na video snimku. Ostali smo zatečeni. Čime se vi bavite? Pratite nas čiji je aktivizam poznat javnosti, na dlanu, a ne pratite kriminalce i one koji ugrožavaju bezbednost građana Srbije“, objašnjava jedan od članova PUF-a.


Na snimku koji su objavili do nema objašnjena policije zbog čega su došli, a kako navodi Čičić, ni do sada nisu ga nisu dobili.

„Oni su nas legitimisali. Čekali su da dobiju informacije neke, verovatno se radila provera. Zahvalili su se i otišli. Nikakvo objašnjenje nismo dobili. Ako mogu da podelim svoju ličnu imresiju, videlo se da im je bilo poprilično neprijatno zbog toga što su radili. Ali, neko je dao nalog da tu dođu. To nam je na neki način poremetilo i duševni mir“, rekao je Čičić.

On je podsetio da je ispred PUF-a izabran za šefa te odborničke grupe u okviru Skupštine grada Zrenjanina, te ukazao da se na pomenutom trerenu nalazilo još odbornika.

„Ovo nije samo udar na opoziciju, već i na odbornike u Skupštini grada Zrenjanina“, zaključuje on.

Spot koji su PUF-ovci snimali bio je posvećen selektoru fudbalske reprezentacije Draganu Sojkoviću Piksiju.

Iz tog pokreta misle da tema spota nema veze sa prekidanjem, ali naglašavaju da su, kako tvrde, pod stalnom prismotrom policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari