PUF: Vreme da Srbija stane uz Zrenjanin 1Foto: PUF

Poslednji je trenutak da se javnost Srbije trgne i ne dozvoli da se ogromna opasnost po zdravlje ljudi i životnu sredinu zvana Ling Long provuče “ispod radara”, saopštio je Pokret ujedinjenih fantoma.

Upozoravaju da obim proizvodnje guma, koju kompanija Ling Long planira, nije lokalni problem Zrenjanina i građana Vojvodine, nego opasnost za celu Srbiju i zemlje u regionu.

Samo na dva kilometra udaljenosti nalazi se prirodni rezervata Carska bara, jedno od najvećih staništa u Srbiji, sa 239 vrsti ptica, od kojih je čak 207 zaštićeno.

Problem ugrožavanja ljudskih i radnih prava Vijetnamaca u Ling Longu ne treba posmatrati izolovano, jer je on posledica svih prethodnih propusta i grešaka u vezi sa Ling Longom, od nezakonito izdate građevinske dozvole, bespravne gradnje, do nepostupanja inspekcija.

U narednim danima PUF će pozvati celu Srbiju putem medija i društvenih mreža da stanu zajedno sa nama u odbrani prava na zdrav i bezbedan život.

Ekologiju ne treba da se koristi za politički marketing jer je zdravlje građana bitnije od ulaska u skupštinu Srbije
Reč patriotizam se ne  dokazuje busanjem u grudi i jeftinom propagandom na tu temu,već konkretnim aktivizmom u odbrani zemlje Srbije od najezde najprljavije industrije i odbrani radnika od najamnog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari