PUF: Zaustaviti medijsku hajku na KTV, jedinu slobodnu lokalnu televiziju u Srbiji 1Akiivsti Pokreta ujedinjenih fantoma Foto: PUF

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) iz Zrenjanina pozvao je danas na „zaustavljanje medijske hajke“ na lokalnu KTV televiziju, kako su ocenili, jedinu slobodnu lokalnu televiziju u Srbiji.

U saopštenju su ocenili da je ta televizija „davnih dana postala sinonim za slobodu medija, ne samo u svom gradu već i širom regiona“.

„Redovno imamo priliku zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca koji rade posao onako kako se taj posao zaista i radi, da čujemo različita mišljenja, predloge i kritike što u naprednjačkoj Srbiji nije karakteristika medija.

Studio KTV je mesto susreta različitih ljudi, od političara i vlasti i opozicije do profesora i raznih uglednih ljudi iz struke. Kao takvi su neprocenjivo blago u medijskom mraku koji Srbija doživljava tokom vlasti Aleksandra Vučića“, stoji u saopštenju PUF.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija juče je saopštilo da će „bez odlaganja“ pokrenuti proceduru za utvrđivanje mogućeg postojanja odgovornosti glavnog i odgovornog urednika KTV i drugih lica zbog emitovanja medijskog sadržaja u kome su javno saopštene „višestruke monstruozne pretnje po bezbednost deteta predsednika Republike, odnosno zbog širenja govora mržnje i narušavanja dostojanstva ličnosti“.

Povod za reakciju tog ministarstva je gostovanje novinara Srđana Škora na KTV koji je u emisiji emitovanoj pre dve nedelje rekao da bi sin predsednika Srbije, Danilo Vučić, kako bi dao doprinos Srbiji, trebalo o svom trošku i bez obezbeđenja da ode u Majdanpek i na Kosovo i Metohiju, ali i u rudnik litijuma da bi pokazao da taj metal nije štetan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari