Pukovnik Duško Šljivančanin: Svaki roditelj ima svoju istinu o pogibiji deteta, meni je savest mirna

U razgovoru za Danas nakon što ga je otac vojnika sa Košara optužio da je doveo do okolnosti zbog kojih je mu je stradao sin

Ostavite komentar


  1. Uporno se DS vadi Iz blata I pravda svoje brljotine. Svi u ministsrstvu znaju da je otac zrtve u pravu, ali, posto je prvobitno napravljena greska ostavili su to po strani I abolirali DS.

  2. Pre više od 30 godina pukovnik Šljivančanin mi je bio komandir čete. Ne sećam se boljeg čoveka u tadašnjoj vojsci od njega.

  3. Miroslav Stojanovic Kvisko,vozac interventnog voda 53 gb Djakovica je heroj koji je svoje poslednje trenutke zivota zalozio pokusavajuci da pomogne svojim drugovima i saborcima na karauli Kosare.Niko ne moze da umiri tugu i bol roditelja ali jedna stvar je nama njegovim saborcima jasna.Da se opet ponovi Kvisko bi opet ucinio isto.Kao i svi mi.Bez razmisljanja bi zalozili sve za spas nase brace.Mi smo tada bili kao jedan .Imajte postovanja prema tim mladim ljudima i prema svim borcima VJ.A pre svega pamitite.Slava ti Kvisko.

  4. Na istom mestu gde je u jutarnjim satima, 9.aprila poginuo vojnik Miroslav Stojanović i ranjen,tada major, a sada pukovnik u penziji, Duško Šljivančanin, u večernjim satima istog dana upada u zasedu siptarskih terorista vod BOV-3, tada gine vojnik Nikola Popović, a teško su ranjeni vojnici Žarko Stojković, Durko Osmanović i komandir potporucnik Petar Mišić…zašto sam ovo napisao…zaseda je u oba slučaja postavljena regularnim jedinicama Vojske Jugoslavije, na teritoriji Republike Srbije, tj.teritoriji Kosova i Metohije…jedini odgovorni za pogibije naših vojnika su siptarski teroristi…te 1999.godine, kao i 1998.godine mogli su da nam nanesu gubitke jedino tako, iz zasede, iza leđa, sakriveni iza ženskih suknji i dece.

  5. Razumem tugu roditelja.Ali noram vam nesto reci.Miroslav Stojanovic Kvisko je bio vozac interventnog voda 53 gb Djakovica i svoje poslednje trenutke zivota je proveo pokusavajuci da pomogne svojim saborcima na karauli Kosare.Svojo jedinoj porodici u tom trenutku.I veoma sam siguran da bi da je ziv i da se situacija ponovi,opet ucinio isto.Kao i svako od nas.Svi pripadnici VJ su dali sve od sebe a dosta njih i ono najvrednije sto su imali.Postujte te ljude.Slava palima a bar malo postovanja prema prezivelima.Nista vam drugo ne trazimo.

  6. &pravdanje
    Otkud vama ideja da na ovaj text ostavite komentar o odgovornosti DS. Koliko glupsona ostavlja komentare ovde.

  7. Do sada sam mislio da samo medju oficirima ima kukolja. Po ovim komentarima koje ostavljaju veterani i ne saosecaju sa zrtvom nego podrzavaju svog oficira vidim da smo duboko otisli u ambis kao ljudi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.