Pukovnik MUP: Prioritet smirivanje saobraćaja u zonama škola, maksimalna brzina do 30 km na čas

Ostavite komentar


  1. Samo mala opaska: u zonama škola i vrtića postoje postavljeni saobraćajni znaci sa decom koja pretrčavaju i ćiricom napisano ispod toga „Zona škole“, kao u na polovoznim trakama „Škola“, takodje ćirilicom. Za strance i nesavesne vozače je enigma šta to piše i koliko je dotvoljena brzina, jer stranci ne čitaju ćirilicu a ovi drugi ne čitaju ništa. Moj je predlog da se ispod ovih znakova postave dodatne table sa ograničenjem 30 km/h radnim danom od 07 do 21h. Mislim da ova novina nije preskupa za našu državu (koja se uzgred razbacije našim parama..) a za decu je mnogo bezbednije. Takodje bih ja na tim mestima postavio radare i dostavljao kazne na kućne adrese. E, to bi se već zvalo nekim rešenjem.

  2. Slažem se sa ovim.
    Međutim, ne slažem se sa novijom praksom policije da svakodnevno vrši rigorozne kontrole i zaustavljanje vozila i takoreći bez razloga kažnjavaju i za najmanju sitnicu, dok ne kažnjavaju apsolutno nikog ko parkira na pešačkom prelazu, trotoaru, tik ispred ili iza krivina po gradovima i time potencijalno izazivaju nesreće zbog stvaranja nepreglednosti…

  3. Pukovniče, bar 70% žena koje voze, ne ispuštaju telefon iz ruke tokom cele vožnje. To je nova moda bahaćenja. One prolaze kroz uslovna zelena svetla, pešaci ni ne postoje,… Za šta vam služe kamere ? Samo dajete izjave i kao nešto radite, a na ulici sve više bahatih i mrtvih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.