Pulmonalna rehabilitacija na dar 1Dr Jasmin Nurković Foto: Privatna arhiva

Fond solidarnosti dr Jasmina Nurkovića, vlasnika Centra za rehabilitaciju i regeneraciju u Novom Pazaru, nastavlja da besplatno pomaže obolelima od korona virusa i onima koji se oporavljaju od te bolesti.

Pre dva dana počela je akcija „Pulmonalna rehabilitacija na dar“, u okviru koje će biti besplatno podeljeno 200 respiprogram aparata za oporavak plućne funkcije.

Od pre desetak dana fondacija ovog novopazarskog lekara, koji je po stručnosti poznat i van granica zemlje, realizuje akciju besplatnog rendgenskog snimanja pluća. Tu dijagnostiku može besplatno da iskoristi 200 ljudi iz ovog kraja. Na taj način smanjuje se pritisak na rendgenska snimanja u ovdašnjem Zdravstvenom centru, gde se dnevno uradi više od 100 snimanja i ubrzava se neophodna dijagnostika kod zaraženih korona virusom.

Dr Nurković je, prošlog leta, kada je Novi Pazar bio najveće žarište virusa korona u Srbiji, više od dvadeset dana, volonterski radio u Opštoj bolnici. Sada svakodnevno apelije na svoje sugrađane da se vakcinišu, jer je epidemiološka situacija u gradu zabrinjavajuća. Veliki broj pacijenata je na bolničkom lečenju, dnevno se registruje više od 60 zaraženih i svakodnevno ima preminulih od posledica kovida 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari