Snežne padavine minulih dana u istočnoj Srbiji obradovale su, sasvim je sigurno, poklonike skijanja pošto je nova količina snega omogućila otvaranje ski-staze i novo skijanje u ovoj sezoni na skijalištu Crni Vrh kod Bora. Tehnička ekipa „Borskog turističkog centra“ je tabačem utabala ski-stazu, pripremajući je za nove skijaše koji su već u nedelju bili na Crnom vrhu gde je posle desetak dana pauze ponovo otvoreno skijalište.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– U funkciji je ski-staza dužine 800 metara, kao i ski putevi i ski rute čije je korišćenje pravi izazov. Cena jednodnevnog ski-pasa je nepromenjena i iznosi 300 dinara i u to je uračunato korišćenje usluga jednoužne dvosede žičare i ski-lifta tipa „sidro“. Do sada je bilo oko 400 skijaša, saznaje Danas od direktorke Borskog turističkog centra Studenke Kovačević, koja dodaje da su putevi ka Crnom vrhu otvoreni i prohodni.

Svi oni koji se odluče za skijalište na Crnom vrhu kod Bora, nakon vremena provedenog na stazi, predah mogu potražiti u novootvorenom kafiću pored parkinga i starom planinarskom domu u blizini ski-lifta. Dodajmo da je Borski turistički centar od pre par dana stavio u funkciju i klizalište na platou ispred Doma kulture u Boru koje je otvoreno od 10 do 22 časova. Cena karte u koju je uračunato i iznajmljivanje klizaljki, nije menjana u odnosu na prošlu godinu i iznosi 100 dinara po satu klizanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari