Reagujući na informaciju koju je Danas objavio 30. juna, a vezano za inicijativu predsednika opština Bosilegrad, Trgovište i Kriva Palanka za otvaranje novog graničnog prelaza između Srbije i Makedonije, predsednik opštine Trgovište Vlastimir Petrović obratio se redakciji saopštenjem u kome navodi da se „on lično oduvek zalagao za otvaranje novog graničnog prelaza na području opštine Trgovište na mestu Lesnica – Ogut“.


– To je strateško opredeljenje opštine Trgovište imajući u vidu da kroz ovu opštinu prolazi nastavak magistralnog puta E 25 Uroševac – Gnjilane – Bujanovac – Davidovac – Trgovište – Lesnica – Kriva Palanka, a ova inicijativa je pokrenuta nakon raspada SFRJ – navodi predsednik opštine Trgovište.

On u saopštenju navodi da je na sastanku u Krivoj Palanci u prisustvu predstavnika vlasti Srbije i Makedonije i predsednika opština Trgovište, Bosilegrad i Kriva Palanka na njegovu inicijativu prihvaćen predlog da se državni granični prelaz otvori u mestu Lesnica u trgoviškoj opštini o čemu je potpisan i Protokol kao prvi korak, a paralelno sa izgradnjom infrastrukture novi prelaz će imati carinsku službu i ostalu prateću infrastrukturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari