Opština Novi Bečej je darovala svom sugrađaninu Laslu Šuranjiju, paraolimpijcu u disciplini streljaštvo, najnoviji model vazdušne puške. Na taj način ova samouprava je postala prva lokalna jedinica koja je donirala celokupan iznos za kupovinu jedne takmičarske puške. Laslo Šuranji je svetski i evropski prvak u streljaštvu, član je zrenjaninskog streljačkog kluba „Olimp“ i nedavno se vratio sa Svetskih kupova iz Nemačke i Poljske, odakle je doneo po zlatnu medalju.


– Ovakve puške sam već viđao na takmičenjima, ali u svakom slučaju ovako izbliza, a naročito što je sad moja, stvara odličan osećaj i čini mi srećnim. Juče sam se vratio iz Novog Sada, gde smo imali pripreme reprezentacije tokom deset dana napornih treninga, ali nadam se da smo sad spremni za Svetsko prvenstvo. Putujemo 15. jula za Sul u Nemačkoj – objašnjava Šuranji.

Uručenju puške u opštini Novi Bečej prisustvovao je i Zoran Šipka, predsednik Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom „Olimp“ iz Zrenjanina.

– Laslo je to zaslužio, on je svetski rekorder, evropski šampion i nadamo se da će mu puška poslužiti za buduća takmičenja. Ona je namenjena prevashodno za naredno Evropsko prvenstvo, a posebno za Paraolimpijadu 2016. u Brazilu. Laslo nas je navikao na velike rezultate, mi uvek očekujemo maksimum od njega, što ne treba da mu predstavlja neko opterećenje i verujem da nije, on je iskusan i dobar strelac. Očekujemo da na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj osvoji bar jednu medalju, a klub se potajno nada i višestrukim medaljama – kaže predsednik SK „Olimp“ Zoran Šipka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari