Igrom koju je prikazala u duelu sa australiskom teniserkom, Jelena Janković je u mnogome podsetila na dane kada je bila najbolje plasirana teniserka na svetu. Sigurnom igrom sa osnovne linije i izvanrednim bekhendom, Srpkinja je počistila sa terena Samantu Stosur sa 2:0 (6:2, 6:4), tako da se plasirala u prvo ovogodišnje finale u Indijan Velsu. Njena protivnica u nedeljnom meču od 19.30h biće pobednica drugog polufinalnog duela između Karoline Voznijacki i Agnješke Radvanske, koji je bio na programu u subotu rano ujutro.

Jankovićeva je odlično započela duel sa Stosurovom. Od početka je nametnula svoj stil igre, servis joj je dobro funkcionisao, tako da je sebično čuvala svoje gemove. Solidnim riternom i izvanredenim bekhendom, srpska teniserka je u prvom setu čak osam puta imala priliku da oduzme servis protivnici. Ono što nije uspela kod rezultata 1:1, Jelena je nadoknadila u petom gemu kada je nakon sedam izjednačenja napravila odlučujući brejk.

Odnos snaga nije se značajnije promenio u drugom setu. Mada nije uspela da sačuva uvodni brejk, Jankovićeva je ponovo u petom gemu oduzela servis rivalki. Srpkinja se odlično kretala na osnovnoj liniji, pravovremeno se postavljala ispred loptice prilikom udarca, dok joj je servis bio konstantan. Umesto da mirno privede duel kraju, Jankovićeva je kod rezultata 5:4 dozvolila rivalki dve brejk lopte, ali je zahvaljujući početničkim greškama Stosurove prebrodila krizu i potpuno se zasluženo plasirala u finale Indijan Velsa na kome će imati priliku da osvoji 12. titulu u karijeri.

– Fokusirala sam se na ritern i mislim da sam bila uspešna u tom elementu igre. Samanta je zaista odlična teniserka, koju krasi sjajan servis, zbog čega sam morala dobro da se koncentrišem prilikom njenih servisa. Srećna sam činjenicom da sam se plasirala u finale – navela je neposredno po završetku meča Jelena Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari