Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine (APV) odobrila je zahtev opštine Novi Bečej za odobrenje radova na izgradnji saobraćajnice u Ulici prva krajiška u Novom Bečeju. Predviđeno je da Uprava za kapitalna ulaganja finansira projekat u iznosu od 10,9 miliona dinara, sa učešćem opštine Novi Bečej u iznosu od milion dinara dinara.

– Početkom jeseni APV je donela odluku o izmeni budžeta zbog rebalansa, kojim je umanjivala dodeljene iznose za odobrene projekte, međutim opština Novi Bečej uspela je da ishoduje odluku kojom je od Uprave za kapitalna ulaganja APV potvrđen dogovoreni iznos od blizu 11 miliona dinara – objašnjava Tamara Ivanišević, načelnica opštinske uprave Novi Bečej.

U međuvremenu opštinska uprava opštine Novi Bečej je sprovela postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača sa kojim bi trebalo da zaključi ugovor. Posle isteka perioda prava žalbe pristupiće se zaključivanju ugovora sa izabranim ponuđačem i rekonstrukciji saobraćajnice. Inače, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine finansira obnovu kolovoza i u Malom Iđošu, gde se asfaltira Vrbaški put.

– Pokrajinska vlada, preko naše uprave, opredelila je 9,2 miliona dinara za opštinu mali Iđoš kako bi sanacijom Vrbaškog puta dobila bezbednu i uređenu saobraćajnicu. Ovo je naročito važno jer ne smemo dozvoliti da deca idu u školu kroz kaljugu – rekao je prilikom obilaska radova direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

Opština Mali Iđoš pokrajinskoj administraciji obratila se i sa zahtevom da se Domu zdravlja u ovoj opštini pomogne nabavkom sanitetskog vozila.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari