Direktor Fonda za građevinsko zemljište i puteve u Pirotu Momčilo Antić izjavio je za Danas da je sa Ministarstvom za infrastrukturu i Javnim preduzećem „Putevi Srbije“ postignut dogovor da se rekonstruiše deonica regionalnog puta od Malog mosta u Pirotu do nekadašnjeg izbegličkog naselja Četvrti kilometar kraj Pirota u dužini od četiri kilometra.

– Nakon pregovora koji su trajali više od godinu dana, sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo postigli dogovor sa Ministarstvom za infrastrukturu da sa JP „Putevi Srbije“ zajednički učestvujemo u kompletnoj rekonstrukciji ove deonice – kaže Antić. On dodaje da su radovi na rekonstrukciji ovog puta već počeli sečenjem šiblja.

– Fond će iz svojih sredstava finansirati uređenje trotoara od Malog mosta do pružnog prelaza i uraditi javnu rasvetu na tom delu puta – kaže Antić, dodajući da je ovaj put od značaja i za građane naselja Prčevac.

Vrednost ove investicije je 32 miliona dinara, od kojih polovinu obezbeđuje JP „Putevi Srbije“ a drugu polovinu Fond za građevinsko zemljište i puteve.

Prema Antićevim rečima, i put u dužini od četiri kilometra od sela Cerova do Bazovika će takođe biti rekonstruisan.

– Rekonstrukciju ovog putnog pravca finansiraće JP „Putevi Srbije“ a vrednost te investicije je oko 11 miliona dinara – ističe naš sagovornik. On dodaje da je postignut i dogovor da se nastavi rekonstrukcija putnog pravca od Brloga do Dojkinaca na Staroj planini u dužini od 3,5 kilometra kao i put od Velikog Jovanovca kraj Pirota do auto-puta u dužini od dva kilometra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari