Putevi prohodni, pojedini delovi Novog Pazara bez struje 1Foto: N. Kočović

Svi putevi na teritoriji Novog Pazara su prohodni, ali je zbog snega, koji neprekidno pada od ponedeljka uveče, nekoliko sela i prigradskih naselja ostalo bez struje.

Iz kompanije “Novi Pazar put” naveli su da ih sneg u aprilu nije iznenadio, te da su pripremili sve mašine za zimsko održavanje puteva.

“Svi putevi su prohodni, osim pravca Raška – Golija koji će, nadamo se, uskoro biti osposobljen za saobraćaj. Saobraćaj se odvija usporeno, ali bez većih problema”, poručili su iz tog preduzeća zaduženog za održavanje puteva u ovom kraju.

Sneg koji pada je težak, zbog čega je izazvao probleme na dalekovodima i električnoj mreži. Bez struje je nekoliko sela na teritoriji Novog Pazara, ali i Tutina, kao i Pešterske visoravni.

“Imamo problema na više lokacija, ekipe su na terenu i nadamo se da će do kraja dana sve havarije biti sanirane, a potrošači imati uredno snabdevanje električnom energijom”, rekli su nam u Elektrodistribuciji Novi Pazar.

U Novom Pazaru je temperatura oko nule, na Pešterskoj visoravni je u minusu, gde je visina snežnog pokrivača blizu 20 centimetara.

“Sneg u aprilu na Pešterskoj visoravni nije iznenađenje, već pravilo da svake godine u ovom mesecu imamo par snežnih dana”, kazao je rukovodilac Meteorološke stanice u Sjenici Fadil Mahmutović.

Prema najavama meteorologa, hladno vreme zadržaće se do kraja nedelje, a prestanak padavina očekuje se u sredu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari