„Zapamtićeš me ako te sledeći put zateknem“: Zašto stjuardese izbacuju putnike Sokola iz kafe vagona?

Ostavite komentar


  1. Kakve gluposti!? U bilo kom restoranu ne sediš da odmoriš nego da bi nešto naručio. Ako nema mesta to je drugi problem. O čemu treba da razmišljamo?!

  2. Železnice Srbije, tačnije pruga Novi Sad- Beograd, je u 21 veku, kondukteri u njima su iz 15 veka.
    Još su pod Turskom okupacijom, što se tiče ponašanja.
    Čast izuzecima, ima ih…

  3. Браво, Србијо, мајко!! Одгајила си читаву једну генерацију Хркаловићки које ће по теби да заводе ред!
    У хроничном недостаку Турака, запатили смо јањичаре на штиклама…

  4. Bolje da povedu racuna na javnim toaletima.koja su vec zapustena.i nemaju cistacice.Kratko bejase.Sramota.Gde je tu kintrola

  5. … исти случај са Ниш-експресом, код њих су увек прва четири седишта заузета, те возаш и кондуктер оставе торбе, јакне и слично, једном сам се морао расправљати чек иако сам имао карту за ро седиште, убеђују ме да седнем на неко друго, као, има места …

  6. Svuda se nakotilo nekulturnih i bahatih. Jao evo bas cemo da se uplasimo i da zapamtimo konobaricu koja je do juce cuvala ovce u svom brdu, jer sedimo u kafe vagonu.

  7. E, prođe ono romantično vreme kad su žuti bili na vlasti. Propale fabrike, ništa ne radi, nigde ne žuriš… Putuješ samo kad moraš, na sahranu recimo i to polako i bez žurbe. Pokojnik i onako neće da pobegne.
    Ovo sad, opšti haos, trka, jurnjava.. Ej bre, 200 na sat.

  8. Prijatelju , ti ne koristis kafe vagon da popijes nego da sedis i dremas. To mi je stjuardesa o kojoj pricas. Zauzimas na „kvarnjaka“ mesto onima koji bi nesto i popili

  9. U svetu ne možeš sedeti u kafe vgonu ako ništa ne konzumirao. Čak ni u običnom restoranu ne možeš zauzimati mesto ako ništa ne konzumirao.

  10. Бог зе мазо,воз до геге пун а он тражи жућкасту налепницу!!!???

  11. Odmah ovi napadaju Srbiju kao zaostalu,kao da nisu nigde putovali,pa nemaju pojma.Normalno je ako ništa ne konzumiraš ne možeš sedeti u restoranu,.Znači ako nemaš mesta za sedenje onda možeš i spavaći vagon koristiti.

  12. Ako su „Danas“ jos uvek srpske novine, onda pisac clanka treba da prestane sa upotrebom kroatizama. Rec „dapace“ ne postoji u srpskom jeziku.

  13. Опет видимо још један пример непословнисти, незнања и скоројевићства: ценовник на слуци није ни на српском, ни на енглеском језику, већ на комунистичком хибриду – српскохрватском. Цела ђелезница као да је још у том времену заостала.

  14. Neka doticna dobije OTKAZ ,da bude primer drugima kako NE TREBA!
    Ko joj to dozvoljava takvo ponasanje??
    Kakca reklama za BEOGRAD UZAS!!!

  15. Kao i sve u Srbiji populizam će uništiti i jedan dobar voz. Mesečna karta 12000 ili 2evra u jednom pravcu dnevno. To je ispod svakog minimuma, pogotovo ako se uzmu u obzir kvalitet i stvarni troškovi . Zbog toga je zabranjeno sedeti u kafeu.

  16. Eh, stari dobri „Bačka expres“ iz 80-ih. Stjuardese, novosađanke, kulturne i ljubazne. Pevao Đole, Zvonko Bogdan, tamburaši. I nije nam trebalo 200/h i niko nikog nije izbacivao.

  17. Problem je verovatno u tome što zadržavanje u kafeu treba da bude kratko da bi promet (zarada) bio veći.

  18. BRZI VOZ SA ŠINAMA IZ BANATA KOJE SU IZVAĐENE IZ PRUGE ZRENJANIN VRŠAC KOJA JE KOMPLETNO IZVAĐENA MOLIM VAS DA OVO OBJAVITE HVALA !

  19. … „ako se ništa ne promeni preduzećemo mere“, to mi zvući izlizano i stalno je namenjeno dalekoj budućnosti, ništa za danas i sada.

  20. Covek je lepo napisao da on sa mesecnom kartom nema numeraciju mesta vec ide i trazi slobodno mesto.Kako putovanje traje pola sata to je taman dovoljno da se popije kafa u kafe vagonu.Lepo je sto ste pojasnili da je restoran za PUTNIKE.

  21. Uzasno ponasanje “stjuardesa” iliti konobara/ica je postalo pravilo i u vozu ali i u avionu. Nikakve posledice ne snose a ljubaznosti ih niko naucio nije. Ova zena iz teksta je za otkaz, ovo je maltretiranje nekoga ko uredno plati kartu i ocekuje uslugu za tu istu kartu. Sramota. Slika i prilika ovog arogantnog, bahatog, umisljenog srpskog drustva gde svi vole da se izivljavaju na drugima.

  22. Imali išta normalno u ovoj Srbiji. Ajde barem jednom napišite neki normalan trejd da bi svi mogli da ga pročitano a da nije ogavan i pun neistina.

  23. Једна је ствар Рома важна а то је говорити истину. Путник се жали на понашање стјуардесе а онда сазнамо да је она из службе кетеринга а не из Железнице! Истина је да ј железница одговорна за а укупно стање у возу али је ружно туђе особље убрајати у њено. Зашто путник има жељу да ову ружну причу „натоварио“ железници можемо само да наслућујемо!

  24. Stvar je vrlo prosta gde ima volje da se resavaju problemi.
    Treba od danas svi putnici koji stoje da se nabiju u bife, i tako svaki dan svaki polazak. U znak solidarnosti sa drugim putnicim i u inat bahatom osoblju.
    Ali toga nema u Srbiji, pa ovakve kreature vedre i oblace.

  25. Koja je svrha obog teksta? „Mazanje“ žene iz voza? Lična frustracija? Oduvek je kafe vagon bio samo za poručivanje tj sedis tu ako jedes i pijes.

  26. Jel ovo tema za ozbiljne novine.Daj te se malo uozbiljite, toliko tema i kako narod jadno živi .

  27. Ispada da ti treba partijska propusnica da bi imao čast …pa makar i imo mjesečnu kartu ….da koristiš čudo od prevoza …

  28. Znači 12.000 din mesečna karta a Bayern Ticket 49€ mesečno i ako se ne varam ideš vozim, podzemnim, tramvajem ceo mesec…..s šta ti je tajger ekonomija…..sve duplo…..skuplje….

  29. Ja mislim staviti stjuardesu iz voza za direktora BIA. Ta se očigledno ničega ne boji.

  30. И ви у листу Данас озбиљно тврдите да сте противник страховладе нарциса Вучића ? Опет сте забранили мој осврт, осврт једног стручњака за путовања свим могућим превозима. Верујем да ваш цензор није користио ни воловска кола а камоли један европски воз. Путовао сам возовима о којима можете само да сањате. Само тако у мрачну српску будућност. Срамота .

  31. @leksa Ako su „Danas“ jos uvek srpske novine, onda pisac clanka treba da prestane sa upotrebom kroatizama. Rec „dapace“ ne postoji u srpskom jeziku.

    Moj jezik je srpskoхрватски a veštačke podele koje su izmislili instant patriote nisu donele ničeg dobrog.

  32. Zar više nema pruge Zrenjanin Vršac ako su je ugradili u brzu prugu.Zašto govore da su izgradili i nove pruge.Ko to laže.

  33. Pa normalno je da treba da ga izbace ako nije ništa poručio. To je isto kao kada bi ušao u kafić ili restoran.Zauzmes mesto i čekaš vreme da ti prodaje a ništa ne porucujes.

  34. Na osnovu teksta čitalac bi trebalo da zaključi, da je Strahinja fin mladić, da ne bogartuje stolove po kafićima i pošteno se vozi za kupljeni bilet vozom (bogartovati je davnašnji sleng izraz za drzanje cigarete na vrhu usana, kao Hemfri Bogart, a da je ne pušiš intenzivno… dakle razvlačiš, odugovlačiš, što u prenesenom značenju može biti problematično u užurbanim kafeima i restoranima). Zatim, treba da zaključimo da je stjuardesa verovatno na to radno mesto došla kao članica SNSPSPUPS-a, da su je tamo obučili da bude nasilna, bahata i razgoropađena, pa je konačno došlo njenih pet minuta da uvežba nasilje nad Strahinjom, bezbrižnim putnikom u vozu Sokolu. Dalje, deduktivno bi čitalac trebalo da zaključi da bi bilo najbolje da na sledećim izborima glasa za opciju koja je protiv nasilja i ni slučajno ne produži ovu agoniju iz voza svojim glasom SNSPSPUPSitd, ili apstiniranjem, jer onda glas opet ide u buđelar SNSPSPUPSitd. Alternativno Srbiju treba napustiti i otići u neko demokratsko društvo bez takvih stjuardesa. Alternativno demokratske, nenasilne države bi trebalo ponovo da bombarduju Srbiju i posebno gađaju železnicu, jer ništa nismo naučili iz prethodne kampanje bombardovanja. Mislim da olakšam deduktivni proces čitaocima, pošto je prilično kompleksan.

  35. Pitanje je da li nesto pije ili samo sedi? Te bitne stvari nema i vesti. Ako je dosao da sedi, nije u pravu.

  36. Je l’ Stahinja uđe u kafić i zauzme mesto, a da ne naruči ni kafu ni kiselu vodu barem? Samo uđe, sedi i zauzima mesto? E Strajo Strajo.

  37. Ugledajmo se na Japance i njihovo ponasanje u vozu. Imate snimaka za gledanje dan i noc.

  38. Nisam skapirao da li ovaj gospodin želi da poruči hranu, ili pice, pa je iz nekog razloga izbačen (u tom slučaju njegova prizužba je na mestu). Ili želi tu samo da presedi bez naručivanja, dok se vozika do Beograda? (U ovom slučaju onda nije jasna suština objavljivanja texta)

  39. Zna se za sta je taj vagon i tu svaka diskusija prestaje. To sto ljudi navikli da imaju prava na sve e pa nemate prava da budete tu bez hrane ili pica,to sto je guzva i nemate gde spustiti Vase cenjeno dupe govori o tome da ga niste maknili dalje od iste relacije.

  40. @ Миливоје Радаковић
    Najbolji komentar koji sam pročitala. Citiraću vas.

  41. Imao sam slicnu situacijuns srbija vozu… Vrlo ruznoni neprijatno… Isto nisam želeo da ustanem

  42. Htela sam da sednem i porucim kafu, zena mi je zabranila i stavila pakovanje sokova na sto. Nije mi jasno stvarno, mislila sam da je neka slucajnost, ocito nije.

  43. Pa zar ne vidite na slici da je čovek poručio kafu?! A i da nije ima pravo da sedi i bez narucivanja

  44. Strahinja ima mesecnu, sto znaci da nema rezervisano mesto u sokolu a u regio vozovima i nema rezervacije mesta. Stalni putnici znaju kada mogu ocekivati guzvu pa ili urade rezervaciju mesta za oko 100 dinara ili doplate za prvu klasu gde uvek ima mesta. Deo putnika sa mesecnom seda na mesta putnika sa rezervacijama i pravi haos. Putnici su vec naucili koje su to osobe (stalno problematicni) i odmah reaguju. Deo takvih putnika odmah po ulasku ulazi u kafe vagon, zauzimaju mesta i ne zele bilo sta da naruce. Osoblje kafe vagona ih pita da li nesto zele a oni odgovore da im nista ne treba. Ako ima mesta u kafe vagonu mogu tu da ostanu da sede jer ima mesta i za goste ali ako nema mesta za goste koji zele nesto da popiju ili pojedu budu zamoljeni da napuste kafe vagon jer ga ne koriste i tada pocinju da se svadjaju. Uglavnom Strahinja je jedan od takvih, nekorektan i nekulturan sa problematicnim ponasanjem.

  45. Pa, da li ste kupili kartu za voz ili za kafanu, ima li mesta i za ostale putnike, mozda bi i oni da popiju pice. Nego sislo to sa planine i od ovaca, pa se bahate – ne valjaju im konobari, kasirice, sluzbenici obezbedjenja…Svi ne valjaju, a sebe i svoje ponasanje ne vide.!

  46. Uz duzno postovanje obe strane..treba saslusati obe strane,pa videti,jer ne retko se desi,da jedna strana precuti neki deo bilo d aje u pitanju nemanje karte,izbegavanje placanja ili pokazivanja karte i sl(ako je putnik sa mesecnom..dovoljno da nema kod sebe legitimaciju koja ide uz istu kartu vec je u problemu)..do dela da je bilo ne sporazuma prilikom pregleda vozne karte,placanja,tj kupovine karte i tu dolazi do situacije koja je ne prijatna.u svakome slucaju..putnik ako vec se zali,treba da kaze sve,jer samo jedna precutna sitnica menja celu pricu,a ima x situacija da se to desava.a sto se tice policije,koja je u pratnji voza..zna se sta je njihov posao,zbog cega su u tom vozu,i kada u kojim situacijama su duzni da intervenisu na zahtev vozopratnog osoblja,bez obzira dali im se to svidja ili ne..ali se gleda da se cela ne prijatna situacija resi na obostrano zadovoljstvo,bez ugrozavanja bilo.cijeg integriteta i ne ometanja javnog reda i mira.

  47. А јел кондиш улази у кафе да контролише карте или је тај продтор изузет од тога?

  48. Stjuardesa se dokazuje da bi prešla na blagajnu a usluge keteringa pruža pekara iz Boleča. Nego jel stvarno voz pun, šta kažu ovi iz SV koliki je promet ?

  49. Šta ste navali na to kako je u svetu, kad u svetu neće prodati pet puta više karata nego što je mesta za sedenje. Ako sam Srbija voz kaže: „No nakon kontrole karata, ukoliko žele, putnici mogu koristiti kafe vagon u kome mesta nisu numerisana i nisu namenjena za ketering osoblje“, znači da može da se sedne bez naručivanja ako nema drugog slobodnog mesta.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.