Mašinovođa jednog voza u Indiji bio je primoran da zamoli stotine putnika da izađu i poguraju kompoziciju koja se zaustavila na otvorenoj pruzi. Električna lokomotiva se ukočila kad je jedan putnik povukao ručku za uzbunu baš u trenutku kad se nalazila u neutralnoj zoni – na kratkoj deonici na kojoj nema napona.

Mašinovođa jednog voza u Indiji bio je primoran da zamoli stotine putnika da izađu i poguraju kompoziciju koja se zaustavila na otvorenoj pruzi. Električna lokomotiva se ukočila kad je jedan putnik povukao ručku za uzbunu baš u trenutku kad se nalazila u neutralnoj zoni – na kratkoj deonici na kojoj nema napona. Bilo je potrebno više od pola sata guranja da se voz pomeri četiri metra i stigne do mesta gde je ponovo uspostavljen kontakt.
Incident se dogodio u utorak, u istočnoj državi Bihar, a portparol indijske železnice Dipak Kumar Dža rekao je da „nikada nije čuo za takav slučaj“. Vozovi, po inerciji, obično bez problema nastavljaju kretanje preko neutralnih zona, objasnio je. Indijskom železnicom dnevno se preveze više od 15 miliona putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari