PzP: Nadležni hitno da obrazlože razloge za smenu direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine 1foto: R. Balać/Danas

Pokret za preokret pozvao je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine i Pokrajinsku vladu da javnosti hitno obrazlože razloge za smenu direktora tog instituta Vladimira Petrovića.

U saopštenju su naveli da je Petrović, posle 13 godina na čelu te ustanove, smenjen jer je „i pored negiranja nadležnih da postoje valjkasti crvi u vodi koju piju Novosađani, Institut obavestio javnost i potvrdio njihovo prisustvo“.

„Na njegovo mesto najavljeno je postavljanje ćerke Jorgovanke Tabaković, Milene Tabaković, dosadašnje direktorke Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Postavljamo pitanje zašto je ona stručnija da rukovodi Institutom od uglednog epidemiologa profesora doktora Vladimira Petrovića“, upitao je Pokret za preokret.

List Danas prethodno je objavio nezvanična saznanja o smeni na čelu Instituta, ali im je dosadašnji direktor Vladimir Petrović ostao nedostupan za komentar.

Novoizabrana direktorica Milena Tabaković „nije uspela da pruži odgovor“ na pitanje ko je na čelu Instituta.

Kako piše taj list, nakon telefonskog razgovora, dobili su uveravanja da će im „nova direktorica odgovoriti“, da bi ih zatim sa adrese Instituta uputili na Pokrajinsku vladu.

Milena Tabaković, inače doktorka stomatologije, na čelo Instituta dolazi sa mesta direktorke Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, za Južnobački okrug, u Novom Sadu.

U centru pažnje javnosti, podseća Danas, dospela je 2013. kada je otkriveno da joj je Republički fond za zdravstveno osiguranje obezbedio službeni automobil i vozača, za odlazak na predavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari