Po 32. put na atraktivnom prostoru Ljubičevske lagune kod Požarevca, 2. maja održaće se Majska gitarijada, koja od pretprošle godine nosi naziv tragično preminulog novinara Mileta Veljkovića. I ove godine, publici će se pored takmičarskih bendova, ukupno deset, predstaviti i revijalni bendovi, tako da će celokupni program koji traje od 10 – 18 časova biti kvalitetno popunjen.


Tačan spisak takmičarskih bendova biće saopšten na konferenciji za medije krajem nedelje, dok će u revijalnom delu publiku zabavljati Coton Pickers iz Mladenovca prošlogodišnji pobednik gitarijade, Rain Delay – bend iz Beograda, AmanZaman – rege bend iz Svilajnca, Kazna za uši – Beograd, dok će specijalni gosti biti kultni beogradski bend Dža ili bu. Inače pobedniku gitarijade sledi vredi novčana nagrada od 30 000 dinara. Drugo i treće mesto nose 20 odnosno 15 hiljada.

I ove godine organizatori ove manifestacije su Omladinski savet grada Požarevca, Turistička organizacija Požarevca, Centar za kulturu, dok je pokrovitelj sam grad Požarevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari