Povodom proslave 200 godina postojanja vrbaske Gimnazije, juče je u ovoj školi u prisustvu Zoltana Jegeša, pokrajinskog sekretara za obrazovanje, svečano otvoren novi informatički kabinet sa ukupno 30 računara. Prema rečima Zoltana Jegeša, vrbaska Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ primer je na koji treba da se ugledaju i ostale škole u Vojvodini.

– Odranije znam za vrbasku gimnaziju i autoritet koji ta škola ima na ovom području. Očigledno je da su generacije profesora i đaka stvarale taj pozitivni imidžškole jer svi njeni bivši, a i sadašnji učenici su ponosni na to što su deo nje. Kada se tome pridodaju uspesi koje ova škola postiže, popunjenost i opremljenost škole jasno je da je gimnazija ušla spremna u 21. vek. Naravno, vrbaskoj gimnaziji je potrebno još dosta toga, ali uz ovakav rad i pristup poslu, siguran sam da će ova škola nastaviti da doprinosi razvoju cele ove sredine, rekao je Zoltan Jegeš.

Inače, za opremanje novog informatičkog kabineta i delimičnu rekonstrukciju nekih od postojećih, Pokrajinski sekretarijat je izdvojio 1,25 miliona dinara, republičko Ministarstvo prosvete je učestvovalo sa dva miliona dinara, dok je jedan deo sredstava obezbedila i sama škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari