Već četvrtu godinu opština Inđija stimuliše znanje i najboljim đacima uručuje na poklon računare i legalne softvere. Ministar prosvete Žarko Obradovići predsednik opštine Inđija Goran Ješićuručili su im u petak nagrade na svečanosti koja je upriličena u Kulturnom centru.

 Ovoj svečanosti pridružio se i pevač Vlado Georgiev koji je za sve vukovce obezbedio svojih 110 CD. Opština Inđija je pre četiri godine pokrenula akciju „Znanje se isplati“ i umesto knjiga i zahvalnica dodeljuje računare. Do sada je 450 učenika dobilo kompjuter i šansu da unapredi svoje znanje.

– Znanje nam je potrebno, jer u 21. veku ko ne bude ulagao u znanje, neće ga biti i neće moći da se uključi u svetsku utakmicu kako biti bolji i uspešniji i postati ravnopravni član društva. Važno nam je ulaganje u obrazovanje, a važna je i promocija znanja. Inđija to godinama uspešno radi – rekao je ministar prosvete Žarko Obradović.

Iako je znanje osnov društva, na nivou Republike ulaganja su još nedovoljna jer, po rečima ministra Obradovića, 96 odsto sredstava namenjenih obrazovanju odlazi na plate zaposlenih u prosveti.

– Strategija razvoja opštine Inđija je takva da je obrazovanje prioritet u poslednjih pet godina. Zgrade nisu problem, pa ni opremanje škola, suštinsko je ulaganje u ljude. Imamo dobru saradnju sa ministarstvom i Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje tako da smerove možemo da prilagođavamo potrebama privrede kako bi mladi što pre došli do posla. Naš zadatak je da vratimo nivo viših i visokoobrazovanih kadrova na nivo 1991. koji je u Vojvodini bio 14,8 odsto, a moj zadatak je da do 2012. imamo hiljadu studenata što na fakultetima, što na izdvojenim koledžima koji će raditi u Inđiji – rekao je predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari