Smatrajući da je veoma važno da sva deca u Boru, a posebno ona talentovana, imaju pristup računaru, ali i da preduzeća koja dobro posluju imaju sluha za potrebe te dece, Rudarsko-topioničarski basen Bor je pokazao praktičnim primerom, koji bi po rečima generalnog direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog trebalo da slede i ostale uspešne firme najboljim borskim osnovcima 18 računara.

Kombinat bakra je „Jugo impeksu“ iz Niša, firmi koja se bavi sakupljanjem i reciklažom elektronskog otpada, ove godine predao oko osam tona rashodovane IT-opreme, a zauzvrat je po jednom odlikašu iz svake osnovne škole u Boru obezbedio računar najmodernije generacije.

– Ovo je vreme kibernetike i računara, vreme u kojem informatika više nije nepoznanica. To vreme, međutim, obavezuje velike kompanije da razmišljaju o deci, pre svega onoj sa velikim talentom koji je sputan materijalnom situacijom. Zato mi je posebna čast i pravo zadovoljstvo što će kompjutere dobiti najbolji učenici. – rekao je na prilikom uručenja računara direktor Spaskovski.

Kombinat bakra je, osim što je pokazao visok stepen društvene odgovornosti nagrađujući najbolje osnovce i ulažući na taj način u edukaciju, istovremeno je pridružujući se akciji „Otpiši otpad“, još jednom potvrdio i svoju opredeljenost da posluje u skladu sa najvišim standardima zaštite čovekove okoline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari