Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Politehnička škola u Požarevcu, dobila je na poklon četiri računara koje će se koristiti za nastavne aktivnosti, od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Vrednost ove donacije iznosi oko 270.000 dinara.

Magistar Dejan Savić, direktor Škole rekao je da ova donacija dolazi u pravi čas, jer će oni segmenti rada koji su ostali nepokriveni sa ovim poklonom biti pokriveni u potpunosti.

– Veliku zahvalnost dugujemo pre svih gospodinu Aleksandru Radosavljeviću iz ministarstva, koji je prilikom posete za Dan škole obećao ovu donaciju. Verujem da je ovo odraz priznanja pre svega zbog uspešne realizacije posla koji se odnosi na sređivanje fasade škole, a podsetiću da je Ministarstvo za tu namenu izdvojilo 2,2 miliona dinara dok je grad Požarevac izdvojio pet. Naravno, svega ovoga ne bi ni bilo da nismo naišli na podršku i koordinaciju Braničevskog Upravnog okruga na čelu sa načelnikom, Goranom S. Petrovićem, rekao je Savić i dodao da će računari biti korišćeni za nastavni proces i to za kabinet informatike, zatim za računovodstvo škole, u kabinetu koji pokriva saobraćajnu struku i jedan u nastavničkoj zbornici.

Načelnik Braničevskog upravnog okruga Goran S. Petrović ovom prilikom je istakao da je prethodnih nekoliko godina pomenuto Ministarstvo dosta pomoglo lokalnim samoupravama, kako u infrastrukturnim objektima tako i kada je u pitanju i podizanje kapaciteta.

– Mislim da je ova godina bila veoma uspešna za ovu školu. Pored izrade prelepe fasade, gde su učestvovali i ministarstvo i grad Požarevac, sada je omogućeno povećanje kapaciteta bar kada je u pitanju tehnička oprema. Uveren sam da će ministarstvo u ovom pravcu nastaviti i u budućnosti, rekao je Petrović i dodao: – Važno je da imamo dobre projekte, pokazalo se da kad imate dobar projekat njega podržavaju i Republika i grad Požarevac, to je svakako nešto što će podići pre svega kvalitet pružanja svih usluga, bar u ovom slučaju kada govorimo o obrazovanju.

Petrović je još dodao i to da se nada da će menadžment Politehničke škole nastaviti u ovom pravcu. Kako kaže u skorijoj budućnosti očekuje novi projekat koji se odnosi na rekonstrukciju sale nekada Doma kulture, a sada Politehničke škole koja je ruinirana, i kao takva bude mesto gde će uživati svi učenici, profesori kao i građani Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari