odnosu snaga uspeli da postignu pogodak i izbegnu poraz – 1:1 (0:1). „Građevinari“ su kao domaćini igrali na stadionu Obilića pred velikom većinom navijača crveno-belih, zbog čega osvojeni bod posebno dobija na važnosti i značaju. Izabranici Marka Nikolića su tako drugi put u sezoni „otkinuli“ bod velikom rivalu i to u oba slučaja sa desetoricom igrača na terenu, pošto su u prvom delu sezone odigrali 2:2 na Marakani.

Rad – Crvena zvezda 1:1 (0:1)

Strelci: Đurđević 65 – Milijaš 45p. Stadion: Obilića. Gledalaca: 2.000. Sudija: Milenko Vukadinović (Beograd). Žuti kartoni: Gnjatić, Jovanović (Rad), Kasalica (Crvena zvezda).

Crveni karton: Kljajić (Rad).

Rad: Kljajić, Ćirković, Vitas, Leković, Vico (od 45+4 Jagodić), Raspopović, Adamović, Gnjatić, Pršo (od 45. Jovanović), Perović (od 74. Stanojević), Đurđević.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić (od 53. Vešović), Pantić, Petković, Mladenović, Garido (od 61. Savićević), Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica (od 74. Milunović), Mudrinski.

 

Fudbaleri Rada imali su igrača manje skoro sat vremena u meču protiv Crvene zvezde, ali su i u takvom Loša igra crveno-belih na otvaranju prolećnog dela šampionata „prikrivena“ je pobedom nad Javorom, a na Vračaru su brojne slabosti ponovo došle do izražaja. Bezidejna igra bez ikakve prodornosti po bokovima, komplikovanje u zoni šuta i uglavnom pokušaji sa distance glavne su karakteristike ekipe Aleksandra Jankovića, koja teško da će ovakvom igrom smanjiti bodovnu prednost Partizana, a kamoli je ugroziti. Mučila se Zvezda bukvalno do poslednjeg minuta prvog dela, kada je Kasalica iskoristio svoju licidnost i brzinu i kaznio neodlučnost Vica i golmana Kljajića. Kasalica je samo gurnuo loptu, Kljajić ga je oborio, sudija Vukadinović dosudio jedanaesterac i (prestrogo) isključio golmana Rada, a Nenad Milijaš savladao nezagrejanog rezervistu Jovanovića. Zbog velikog broja prekida, Vukadinović je produžio prvi deo čak devet minuta, a da je kapiten pogodio sa distance ili Mudrinski glavom iz neposredne blizine crveno-beli bi se verovatno izvukli sa umerenijim kritikama.

U nastavku je Jovanović odbranio pokušaj Mudrinskog (52) i dodatno ulio samopouzdanje svojim saigračima. Veza Ćirković – Đurđević je proradila u 65. minutu, kada je mlađani Uroš pobegao čuvarima i dobio loptu u pravom trenutku. Glavom sa sedam ili osam metara smestio ju je iza leđa nemoćnog Bajkovića. Gosti su pokušavali da priprete, ali to nisu mogli da učine posle očajnih centaršuteva. Tek u samom finišu su Milivojević (88) i Milijaš (89) bili nešto konkretniji, ali promene rezultata nije bilo. Zvezda se još jednom obrukala, a na sve probleme u klubu nadovezala se i kriza rezultata iz prvog dela sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari