Pančevo će biti jedan od retkih gradova u Srbiji gde će se maloletnim delinkventima za počinjena krivična dela od septembra izricati posebna radna obaveza kao nova vaspitna mera – izjavio je predstavnik pančevačkog Centra za socijalni rad Doru Barbu.

Barbu, rukovodilac tima za problem delinkvencije u Centru za socijalni rad, rekao je da je Centar o tome potpisao sporazum sa Gradskom bibliotekom, Domom slepih, Crvenim krstom, Gerontološkim centrom, Istorijskim arhivom, Zdravstvenim centrom i javnim komunalnim preduzećima „Zelenilo“ i „Mladost“.

Ta nova vaspitna mera za maloletne delinkvente primenjivaće se u Pančevu od sredine septembra, otkada će sudija za maloletnika, u saradnji sa Centrom, maloletne prestupnike slati na besplatan rad lokalnog, ekološkog, humanitarnog ili socijalnog karaktera. Prema zakonskim odredbama, ovakva vrsta vaspitanja uz društveno koristan rad može trajati najduže šest meseci, odnosno 120 časova, pod uslovom da se ovom merom ne remeti školovanje maloletnog delinkventa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari