Radić: Ni kulturne ustanove ne mogu da se oglašavaju bez odobrenja SNS

Urednica KTV televizije iz Zrenjanina negira navode gradonačelnika da se nije mešao u uređivačku politiku

Ostavite komentar


  1. Eksponentkinja SRS gospođa Radić zamenjuje teze. Evo, recimo da sam hipotetički ja bila direktorka kulturne ustanove kao ona, da li biste mi poverovali da je ranije naređivano da se potpisuju ugovori s njom, preko njenih bogatih veza, a da je to novi gradonačelnik presekao i rekao da svako od direktora ima slobodu da odluči treba li mu marketing jer su nam budžeti mali. Većina se opredeljuje za tradicionalni štampani lokalni list, mada je i on sve manje čitan, a i jedan portal koji je vodeći jer ima ogromnu preglednost, i rejting 3 po google. Pošto volim da govorim jezikom činjenica, ako ukucate sajt ktv.zr u https://www.checkpagerank.net videćete da je njegov rang NULA, što se može reći i za televiziju. Pitajte je ima li istraživanje Strategic marketinga o gledanosti te čuvene KTV. Ona zamenjuje teze. Kaže da tamo neki SNS Rubin radi samo lokalne teme, u jednom od vaših ranijih tekstova. A da ona radi nacionalne teme i emisije. Dolazimo do suštine, ona promoviše TURBOFOLK a sve kulturne institucije su protiv toga, bar one normalne, i kad im se ostavi sloboda da odlučuju, neće to da plaćaju, ako im se politički naredi da moraju, one plaču i plaćaju. Što se tiče njenih „nacionalnih“ emisija to su turbo folk emisija TALK SHOW, „BEZ CENZURE“ u kojoj mahom kudi Ameriku i Evropsku uniju, i naplaćuje, priča se, gostovanja, a na lokalni sadržaj ne obraća pažnju. Takođe, godinama je uzimala pare od Republike za PIPI ŠOU; leglo šunda i kiča za decu, koje je uvod u TALK SHOW. Zadatak lokalne TV je da primarno i u najvećem procentu informiše o LOKALNIM temama a ne da se hvali kao nacionalna. Mi u Zrenjaninu smo u čudu. Danas kao glasnik građanske Srbije, nimalo kritički podržava Danu Kontru, koja šiba po svakome ako ne da sponzorstvo. Kako vi to zovete u novinarstvu? Ali, dobro je da bar puštate komentare. Eto, odmaram i ne verujem. Žrtva svih sistema Danica Radić, prepuna love sa redakcijom koja izgleda kao da je pala bomba na nju, sa studiom koji ne plaća Mesnoj zajednici na Lesnini. E, zato su kulturne ustanove jedva dočekale da dobiju slobodu da same odluče gde će se reklamirati. Proverite s njima. Ne budite jednostrani! Inače, redovno čitam Danas, i bravo za borbenost. VAŠ VERNI ČITALAC

  2. Podrška! Sram ih bilo! Ko ne podržava Danu zaslužuje čokoladnu bananu! Odamh da se stavi za muzičku urednicu Kulturnog centra i da se na trgu organizuje koncert Lejle Hot i drugih muzičkih zvezda, sve s ukusom 🙂 Sram bilo one koji ne znaju koji je kulturni trag ostavio KTV od 1994. do danas. Razmisliti i o postavljenju za direktorku biblioteke. KTV je objavio više elektronskih knjiga sa šarenim slikama turbofolkera. Ne znamo da li imaju ISBN, ali kulturi se u zube ne gleda! Podrška!

  3. Glavna i odgovorna urednica KTV televizije iz Zrenjanina Danica Radić negirala je navode gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića da nikada nije vršio pritisak na uređivačku politiku ovog medija, niti pretio ukidanjem sredstava.

  4. Radić tvrdi za Danas da za sve svoje navode ima dokaze, te da gradonačelnik „tendenciozno iznosi neistine“.

  5. Puno poštovanje i podrška gospođi Radić, na očuvanju dostojanstva svoje profesije.

    1. Poštovani, kada mi pokažete jednu emisiju vrednu pažnje i poštovanja koju je proizvela imenova, tada ću uvažiti vaš nesuvisli komentar. Njena profesija je promoterka turbofolk estrade, kiča i šunda. Ona nije novinarka, niti medijski radnik. Tako da ako mislite na dostojanstvo PR-ke turbo folka, i ja izražavam (ne)poštovanje za dostojanstvo te profesije koju podmetačinom predstavlja kao novinarsku. Danica Radić nije niti će biti novinar. Hvala

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.