"Radije ću umreti ovde nego da se vratim u Iran"

* Na težak put ka Mađarskoj bez hrane i vode * Pojedini stranci iz nekih međunarodnih organizacija od preksinoć izbeglice nagovaraju da idu na granicu sa Mađarskom
Izbeglice kod autobuske stanice štrajkuju glađu, deo krenuo ka mađarskoj granici

Ostavite komentar


  1. A po cemu je "mladic iz Irana" za vas toboze "izbeglica"?

    Od cega je izbegao, navodnog politickog progona ili nepostojeceg gradjanskog rata u Iranu? Mozda je covek zaista gej, jer samo onda bi eventualno imao prava da trazi izbeglicki status iz zemlje koja ubija gej ljude — ali ima kulturni centar u Beogradu (i drugde) gde siri islamisticku propagandu vec 30 godina.

    Ali ako nije, kakva "izbeglica" je on? Ekonomski migrant. I ja zelim da zivim u Portugalu, pa ne idem bez ikakvih dozvola, na slepo, i zahtevajuci prava koja nemam.

  2. ""Radije ću umreti ovde nego da se vratim u Iran" ….Najgore je što to neki i ostvare, pa se slika o migrantima menja. A tuga su beskrajna, ma šta uradili.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.