Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, povodom incidenta na porodičnom slavlju u kojem je Novica Pejčinović, član Srpske radikalne stranke, nožem izbo člana Srpske napredne stranke Ivana Đorđevića u selu Rujišnik, pored Trstenika, pozvao je Vladu da istraži ceo slučaj i zaustavi takve sukobe ubuduće.

 „Ovo treba zaustaviti, naravno. Problemi postoje kod ljudi koji se opredeljuju, imaju slobodu da se opredeljuju u skladu sa svojim političkim stavovima, gledištima, afinitetima, ideologijom; ne mogu da budu rešeni fizičkim sukobima. Gde bi nas to odvelo?“, rekao je Nikolić, kako prenosi B92.

„Mi zahtevamo najozbiljniju istragu, oštro kažnjavanje, zato što je ovo država savremena, uređena i u njoj pojedinci ne mogu da isteruju svoju pravdu na svoj način“, rekao je Nikolić. On je naveo da se napad dogodio zato što je ceo odbor radikala u tom selu prešao u narodnjake.

Potpredsednik SRS-a Dragan Todorovićtvrdi da taj incident nema veze sa politikom i da su se Pejčinovići Đorđevićposvađali jer su bili pijani. „Na žalost, i ovaj događaj je zloupotrebljen od strane Tomislava Nikolića i Napredne stranke da obmane građane i Srbije i da svoj ne samo poljuljani, nego strmoglavi pad rejtinga pokuša da na ovakav način popravi optužujući SRS i članove SRS-a, predstavljajući neistinito navode ovoga incidenta“, rekao je Todorović. „Mi očekujemo da će policija uraditi svoj posao u skladu sa zakonom“, rekao je on. Policije je sinoćpotvrdila da je na porodičnom slavlju u Rujišniku izbila svađa između Pejčinovića i Đorđevića, kada je osumnjičeni Pejčinovićnožem povredio Đorđevića koji je zatim prebačen u bolnicu u Kruševcu. Policija je saopštila da će protiv Novice Pejčinovića biti podneta krivična prijava.

Šestogodišnjica odlaska Šešelja u Hag

Članovi SRS-a juče su se u nekoliko desetina automobila sa stranačkim zastavama i zastavama Srbije provozali centrom Beograda obeležavajuću šestu godišnjicu odlaska lidera stranke Vojislava Šešelja u Hag. Pored stranačkih zastava bile su istaknute i zastave sa likom Šešelja i natpisom „Šešeslj srpski junak“, a na jednom automobilu je bilo ispisano „Sloboda za Šešelja“. Lider radikala Vojislav Šešelj optužen je za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari