Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Vrbasu saopštio je da je sa koalicionim partnerima Demokratskom strankom Srbije i Socijalističkom partijom Srbije pokrenuo inicijativu za smenu predsednika Skupštine opštine Vrbas Igora Bečića, koji je u decembru prešao u Srpsku naprednu stranku Tomislava Nikolića.

Kako je saopšteno u Opštinskom odboru SRS, inicijativu za Bečićevu smenu potpisalo je svih 22 odbornika većinske koalicije u SO Vrbas. Branislav Petrović, koji je nakon Bečićevog odlaska izabran za predsednika opštinske organizacje radikala u Vrbasu, kaže da prema koalicionom dogovoru mandat predsednika SO Vrbas pripada radikalima i da će neko iz redova SRS biti izabran na to mesto.

Smena Igora Bečića i izbor novog predsednika SO Vrbas biće izvršena 15. januara, kada je zakazana sednica lokalnog parlamenta. Radikali tvrde da nakon Bečićevog prelaska niko nije napustio Opštinski odbor SRS, većje od sredine novembra došlo i do omasovljenja članstva, odnosno da je lokalni odbor SRS dobio 140 novih članova.

– Naša stranka je time pokazala stabilnost, vladajuća koalicija sa DSS i SPS je stabilna, mi ćemo nastaviti da vodimo vrbasku opštinu, a što se drugih presonalnih promena tiče, nema nikakavih nagoveštaja – istakao je Petrović.

S druge strane, u nezvaničnim razgovorima sa lokalnim političarima sve je više onih koji veruju da će se brzo nakon smene Igora Bečića lokalna koalicija SRS-SPS-DSS raspasti. Prema jednom scenariju, Igor Bečićće ubuduće sa još četiri odbornika socijalista i kompletnom opozicijom bojkotom sednica SO Vrbas blokirati rad skupštine, što će dovesti do privremenih mera i novih lokalnih izbora. Neki čak tvrde da je moguća i jača saradnja dojučerašnjih političkih neprijatelja i stvaranje koalicije Demokratske stranke, socijalista, DSS i Bečića kao predstavnika naprednjaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari