Vrbaski model razdvajanja Srpske radikalne stranke pokazao se kao jedinstven u Srbiji, jer dok svuda cepanje radikala prate burni i ne baš prijatni događaji, u Vrbasu je na delu saradnja članova ove dve partije. Naime, Igor Bečić, predsednik SO Vrbas i čovek koji je poslednjih pet godina praktično upravljao vrbaskom opštinom i Srpskom radikalnom strankom u Vrbasu, i nakon prelaska u naprednjake Tomislava Nikolića ostao je da obavlja funkciju predsednika SO Vrbas.

Inače u SO Vrbas radikali sa socijalistima i DSS-om imaju 22 od 36 odbornika, ali na jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta Igor Bečićnije smenjen, iako je i za govornicom još jednom potvrdio da više nije član Srpske radikalne stranke i da je prešao u SNS.

Vladajuća koalicija SRS-SPS-DSS ne samo da nije smenila Bečića, većnisu dozvolili ni da se u dnevni red uvrsti predlog opozicije da se raspravlja o poverenju Igoru Bečiću. Osim aktuelnog stranačkog prestrojavanja poslednje zasedanje SO Vrbas, koje je trajalo gotovo 24 sata obeležila je rasprava o budžetu vrbaske opštine za 2009. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari