a, da sve radijske stanice koje nemaju dodeljenu frekvenciju moraju ugasiti svoj signal, radijski etar nad Vrbasom je ostao uskraćen za jednu radio stanicu, jer se privatni Radio „Fantazi“ povinovao odluci RATEL-a i ugasio svoj signal poslednjeg dana avgusta. Inače, u Vrbasu funkcioniše još Radio Vrbas koji radi u okviru JP Informativni centar i uz regionalnu frekvenciju i Radio Bonton koji je nastavio sa radom bez obzira na to što nema dozvolu.

a, da sve radijske stanice koje nemaju dodeljenu frekvenciju moraju ugasiti svoj signal, radijski etar nad Vrbasom je ostao uskraćen za jednu radio stanicu, jer se privatni Radio „Fantazi“ povinovao odluci RATEL-a i ugasio svoj signal poslednjeg dana avgusta. Inače, u Vrbasu funkcioniše još Radio Vrbas koji radi u okviru JP Informativni centar i uz regionalnu frekvenciju i Radio Bonton koji je nastavio sa radom bez obzira na to što nema dozvolu. Prema rečima Miroslava Sivča, vlasnika Radio Fantazija koji je osnovan pre pet godina, problem je u tome što Vrbasu nije dodeljena nijedna lokalna frekvencija.
– Nemamo ništa protiv toga što je Radio Vrbas dobio frekvenciju, jer to je medijska kuća koja ima tradiciju dugu preko 30 godina. UAGENCIJI nije bilo razumevanja da se Vrbasu dodeli dodatna lokalna radio frekvencija što smo tražili, ali nismo uspeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari