Radio-televizija (RTV) Smederevo od juče ujutro je štrajku, a zaposleni traže isplatu zarade od početka godine, saopšteno je juče u prvoj informativnoj emisiji te medijske kuće.


Program RTV Smederevo juče ujutro počeo je vešću o štrajku, a voditelj je naglasio da će informativni program imati samo tu vest. „Zaposleni u TV Smederevo primorani su da štrajkom štite svoja prava“, pročitao je spiker navodeći da zaposleni traže isplatu zarada od početka godine, topli obrok od juna prošle godine, regres za 2010. i isplatu putnih troškova.

Lider koalicije Za bolje Smederevo Milan Lukić kupio je radio Smederevo na aukciji u decembru 2009, kasnije i nedeljnik „Naš glas“, a u martu ove godine počeo je i sa emitovanjem TV programa.

Radio Smederevo ima 11 zaposlenih, a od toga četiri novinara koji pripremaju radijski i TV program. Na skupštini deoničara, u martu ove godine, za direktora RTV Smederevo izabrana je direktorka nedeljnika „Naš glas“ Vesna Ristić.

Podrška NUNS-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podržalo je štrajk zaposlenih u Radio-televiziji Smederevo. NUNS je u saopštenju podsetio da se neisplaćivanjem zarada i drugih naknada zaposlenima najgrublje krše njihova radna prava i pozvao vlasnika RTV Smederevo Milana Lukića da najhitnije ispuni opravdane zahteve štrajkača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari