Regionalni Radio Vranje, koji radi u sastavu Javnog preduzeća Radio televizija Vranje, juče je otvaranjem novog radijskog studija obeležio 31. godinu postojanja i rada. Studio je simbolično predao na upotrebu gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić koji je bio i prvi gost u novom studiju.


– Prošle i ove godine iz sopstvenih izvora u nabavku nove radijske opreme uložili smo više od 10 miliona dinara kako bi smo poboljšali čujnost i obezbedili uslove za proizvodnju još kvalitetnijeg programa – rekao je za Danas direktor RTV Zoran Veličković. On je najavio da će se nastaviti proces nabavke opreme u skladu sa zakonski predviđenom digitalizacijom u emitovanju radijskog ali i TV programa. U holu redakcije RTV održana je i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su pored zaposlenih u ovoj medijskoj kući učestvovali i građani Vranja.

Radio Vranje počelo da emituje programa 7. septembra 1980. godine i tada je to bila jedina lokalna radio stanica na području sedam opština Pčinjskog okruga. U početku program Radio Vranja trajao je četiri sata, a sada ovaj radio emituje dvadesetčetvoročasovni program. Na teritoriji Vranja postoje još tri lokalne radio stanice sa dozvolom RRA za emitovanje programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari