Radiološkinja Valentina Opančina iz UKC Kragujevac imenovana za savetnicu ministarke bez portfelja 1Foto: UKC Kragujevac

 

Doc. dr Valentina Opančina, imenovana je za savetnicu ministarke bez portfelja, zadužene za koordinaciju aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i osnaživanja žena.

Doc. dr Valentina Opančina specijalista je radiologije u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, na subspecijalizaciji iz neuroradiologije, docent na Katedri za radiologiju i Katedri za veštinu komunikacije Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i diplomirana pravnica.

Doktorka Opančina nosilac je velikog broja međunarodnih i domaćih priznanja, među kojima su: Fulbright nagrada „Predvodnica” za naučno-istraživački rad, nagrada Evropskog društva radiologije, Đurđevdanska nagrada Srpskog lekarskog društva za najboljeg diplomiranog lekara, nagrada predsednika SAD i Bele kuće za građanski aktivizam i Sakura nagrada ambasade Japana za naučni rad.

Doc. dr Valentina Opančina, posao je dobila u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac Odlukom Vlade Republike Srbije, kao najbolji diplomac, doktor medicine Univerziteta u Kragujevcu, navodi se na sajtu UKC Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari