Kolektivi „Cactus“ iz Londona i „Škart“ iz Beograda vodiće radionicu izrade protestnih plakata u tehnici sito-štampe, koja će se realizovati u Omladinskom centru CK13 početkom septembra.


U tri dana trajanja radionice učesnici će se upoznati sa osnovnim principima sito-štampe i baviti temom „Privatizacija Javnog“, kao i temama koje uključuju sve ostale oblike narušavanja stanja za opšte dobro: otporom privatizaciji (prostora), otporom nedostatku javnog prostora, potrebom za inicijativama koje dotiču pitanja promene namene prostora za opšte dobro, gubitkom i nedostatkom prostora, ali i drugim temama koje ih podstiču da protestuju. Radionica će započeti prezentacijom rada kolektiva „Cactus“ i „Škart“, čiji članovi će upoznati učesnike i sa radom drugih političko i socijalno angažovanih dizajnera širom sveta.

Radionica je besplatna, trajaće od 3. do 6. septembra, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 29. avgusta na officeŸkuda.org, ili rexŸb92.net. Rešenja radionice biće pridružena i prikazana na izložbi „Signali otpora“ koja će biti predstavljena u Kulturnom centru REX u Beogradu od 7. do 13. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari