Nešto ideja i malo entuzijasta bilo je dovoljno da se okupe na obali Tise u Novom Bečeju i pripreme izletište na ostrvu za kupališnu sezonu. Za sve je zadužena bila Turistička organizacija, zapravo njeni zaposleni koji su uz pomoć ljubitelja Tise očistili i pripremili ostrvo za letnju sezonu.

– Započeli smo adaptaciju i uređenje površine na prostoru Gradišta kraj Tise i pravljenje pešačke staze, koja će spajati centar grada sa lokalitetom Stari grad. U saradnji sa Kancelarijom za mlade smo uredili ostrvo, koje je jedno od glavnih kupališta, pre svega, za Novobečejce – objašnjava direktor Turističke organizacije Nemanja Vasković.

Prema njegovim rečima, još prošle godine je grupa građana uz podršku Turističke organizacije, uredila jedan deo ostrva. Tom prilikom je postavljen mobilijar kako bi se ulepšao sam boravak na ostrvu. Ove godine su nastavljeni radovi, prošireni su i očišćeni platoi na ostrvu.

– Celo ostrvo očišćeno je od šiblja. I ovog puta su nam se priključili građani, čak je jedna grupa na čelu sa Mladenom Lalićem pre nas počela uvodne radove čišćenja – kaže Nemanja Vasković

U planu je da se u narednom periodu obezbedi prostor i rekvizite za sportske sadržaje. Na Novobečejce je apelovano da se domaćinski odnose prema uređenom prostoru, da ne lome i ne odnose mobilijar, kako bi ga što veći broj građana što duže koristio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari