Radnice „Kajzena“ u štrajku

Ostavite komentar


  1. Ovako treba u svim fabrikama. Jednostavno se dogovoriti ne doci na posao. Pa neka traze druge i obucavaju koji ce da im rade ,,,sa pelenama“ po 12 sati za minimalac?

  2. To su te ivesticije i investitori podržani debelo od države i njenog Zakona o radu?Biće ovoga širom Srbije jer su primeri isti.U Yinsiju je topli obrok 100 dinara za mesec dana?

  3. ‘ Kaizen’ i ‘ štrajk’ – kako na ovu relaciju gledaju Japanci?

  4. Prekovremeni rad je dobrovoljan rad za stranog poslodavca, ima ih ko pleve ovde; u retailu se, na mesečnom nivou, stranom poslodavcu pokloni najmanje 30 radnih sati shodno internim pravilnicima o radu; možda nekom to neće zvučati tako puno, ali kada prebrojite broj zaposlenih, kada uzmete da su to po pravilu najniže cene rada, da isti taj „renomirani“ evropski retailer ne angažuje ni potreban broj zaposlenih, da ne zalazimo u detalje, bilo bi još gore, bude svima jasno da su nas političari prodali za sitninu, a da su stranci sve samo ne poželjni poslodavci.

  5. Gledam ove silne minuse na prethodne komentare i prosto ne mogu da verujem , da su partijski fanatici spremni da gaze preko tuđih života samo zato jer oni na taj naćin mogu doći do nekog radnog mesta u javnom preduzeću,ni trunke saosećajnosti sa drugim ljudima.Dok god je tako,dok god smo spremni da gazimo druge neće nam biti bolje,strašno je koliko nam je moral nisko pao.

    1. ti silni minusi su mobilisana armija botova,uvek na zadatku.

  6. Rešile ste da naljutite Velikog Manitua, zar ste zaboravile da su ga braća Turci dočekali kao kralja a vi im sad tako vraćate, zaista nema smisla ?!

  7. Ista situacija i u zr. Strani investitor.Radimo ko robovi,cesto po 12h,nekada i duze,subota skoro svaka,rokovi isporuke,,plate mimimalne,neretko i ispod 20.000 din. Radnik cuti,plasi se,nema gde.nema ko da reaguje…

  8. Moja supruga je dala otkaz u „Metro cash @ carry“ ovde u Beogradu. Minimalna satnina 129 rsd po satu za posao sa SSS, prekovremeno od 20-30 sati svaki mesec kao biće preraspodela u slobodne dane a posle puj pike ne važi.
    I to u renomiranom svetskom trgovinskom lancu koji ima oko 160000 zaposlenih u 50 zemalja. Mogu da zamislim kako je u ovim „divča“ zanatskim radionicama Bogapitaj kojih belosvetskih robovlasnika kojima je jeftinije u Srbiji da motaju kablove i šiju gaće nego u Turskoj i Bengladešu?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.