Radnici Laste prekinuli štrajk, dogovor postignut 1

Osam radnika „Laste“ prekinulo je štrajk glađu nakon što su dobili čvrsto uverenje od predsednika Nadzornog odbora da su povučene ostavke svih rukovodilaca preduzeća, prenosi N1.

Takođe im je rečeno da će u ponedeljak biti smenjeni izvršni direktori čiji su smeni radnici tražili, rekao je za N1 potpredsednik Nezavisnog sindikata Dragan Filipović.

Kako su objasnili u Nezavisnom sindikatu radnici su u petak uveče štrajk glađu počeli jer je kompletno rukovodstvo „Laste“ podnelo ostavku o čemu ih je, kako tvrde, obavestio generalni direktor.

Njima se tokom večeri pridružilo i oko 120 radnika „Laste“ koji su protestovali ispred sedišta preduzeća.

Filipović je rekao da će radnici „Laste“ u utorak početi najavljeni generalni štrajk ukoliko obećanja koja su večeras dobili ne budu realizovana.

Osam radnika „Laste“ počelo je štrajk glađu, a više od 120 protestuje ispred sedišta tog saobraćajnog preduzeća, prenosi N1.

Kako su objasnili u Nezavisnom sindikatu štrajk glađu su počeli jer je kompletno rukovodstvo „Laste“ podnelo ostavku o čemu ih je, kako tvrde, obavestio generalni direktor.

Na pitanje da li će putnici doneti ostavke, iz sindikata odgovaraju: to možete sami pretpostaviti.

„Od ponedeljka neće imati ko da potpisuje ni račune, naloge, nećemo imati nijedno odgovorno lice. Deluje nam da hoće da nas gurnu u stečaj, što radnici ne žele“, rekao je N1 potpredsednik nezavisnog sindikata Dragan Filipović.

Filipović tvrdi da su dva sindikata – Nezavisni i Samostalni u štrajku i da u sve većem broju stižu ispred upravne zgrade.

„Očekujemo da se tokom večeri štrajku priduži najmanje 150 ljudi. Tražimo da se pojavi neko iz države. Najmanje ministar privrede da bi mu zaposleni pokazali pravu stanje kakvo je u Lasti“, rekao je Filipović.

Filipović kaže da su sindikati najavili generalni štrajk za utorak sa zahtevom da budu smenjena tri izvršna direktora zbog lošeg poslovanja, ali da je sada ostavku podnelo kompletno rukovodstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari