Radnici dela Industrije Filip Kljajiću kome se proizvode automobilska sedišta, alati i mašine, a koji se od prošlogodišnje privatizacije zove Tehnika TankosićKragujevac, nastavljaju danas blokadu ulaza u firmu. Pobunjeni radnici Tehnike Tankosićzahtevaju isplatu zaostalih zarada (nedavno su primili deo plate za jul prošle godine), regresa i nadoknade za topli obrok.

 Odnedavno, od nadležnih u Agenciji za privatizaciju zahtevaju i raskid kupoprodajnog ugovora sa vlasnicom Svetlanom Tankosić, kćerkom vlasnika firme Tehnika Tankosićiz Čačka. Prema trvdnjama sindikata, nove gazde, iako na to nemaju zakonsko pravo, otuđile su gotovo polovinu proizvodne opreme, a deo poslovnog prostora izdale drugim preduzećima, dok u preostalim fabričkim halama većduže nema nikakve proizvodnje.

Situacijom u Tehnici TankosićKragujevac ovih dana bavi se i Inspekcija rada koja bi, prema zvaničnim najavama, trebalo vlasniku i poslovodstvu da naloži isplatu zaostalih zarada radnicima.

Pobunjeni radnici očekuju da će Agenicija za privatizaciju raskinuti kupoprodajni ugovor sa gazdama čačanske Tehnike Tankosić, čime bi se stvorili uslovi da se u tom delu nekada značajne i uspešne kragujevačke Industrije Filip Kljajić„spase što se spasti može“, kako ne bi doživeli sudbinu onih kragujevačkih firmi u kojima je privatizacija propala, delatnost ugašena, a radnici završili na ulici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari