Zaposleni u Privrednom društvu „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ nisu mogli da koriste usluge ishrane u radničkim restoranima na svim pogonima.

Ovu odluku je, zbog problema sa likvidnošću, donelo rukovodstvo „Standarda“ – Privrednog društva koje ima ugovoreno pružanje ove vrste usluga sa energetskom Kompanijom. Naime, direktor „Standarda“, Radovan Knežević, je obavestio poslovodstvo Kompanije kako su prinuđeni da zaustave dalju realizaciju ugovora zbog nedostatka repromaterijala i blokade računa firme. U pomenutom dopisu nije naveden dan prekida rada. Međutim, početkom sedmice, zaposleni u „Standardu“ nisu se pojavili na svojim radnim mestima a radnici „Termoelektrana i kopova“ ostali su uskraćeni za ishranu na radu.

Poslovodstvo PD „TE – KO Kostolac“ pozvalo je rukovodstvo ovog preduzeća na hitan sastanak u vezi sa postizanjem dogovora oko daljih aktivnosti radi rešavanja nastalih problema u realizaciji ugovora servisiranja ishrane, jer je trenutno najugroženije radilište na revitalizaciji bloka B1 gde je, pored zaposlenih u Kompaniji, više od 600 radnika iz drugih firmi kao i radnici Kopa „Drmno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari