Prosečnom igrom, koja je zaslužila prelaznu ocenu samo u drugom poluvremenu košarkaši Partizana mt:s savladali su Mega Vizuru (98:69) u četvrtfinalu Kupa „Radivoja Koraća“. Čuvari „Žućkove levice“ moraće dobrano da promene pristup i stav u narednim duelima ukoliko misle da po peti put zaredom bogate klupske vitrine ukrase najlepšim peharom u srpskoj košarci.

Partizan mt:s – Mega Vizura 98:69

(16:20, 24:14, 29:18, 29:17)

Hala: Čair. Gledalaca: 3.000. Sudije: Glišić, Mažić, Stošović.

Partizan mt:s: Kecman 5 (6as), Raduljica 16, Lučić 15, Milosavljević 4, Katić 2, Bešović 6, Božić 3, Čakarević 8 (9sk), Džejms 6 (6as), Mačvan 11, Anđušić 11, Bertans 11.

Mega Vizura: Reljić 6, Jokić 17, Miljenović 19 (5as), Cvetković 3, Matović 3, Avramović 1, Luković, Vujović, Čantekin 10, Stanković, Maravić 2, Bojić 8.

 

 Već u subotu (18.00)rival u polufinalu biće kragujevački Radnički koji se tek posle velike drame „provukao“ pored Vojvodine (77:75), ali će i izabranici Miroslava Mute Nikolića morati da igraju bolje ukoliko žele da pariraju velikom rivalu.

Crno-beli su indolentnim nastupom u prvih dvadeset minuta omogućili rivalu da pokaže talenat i neosporni potencijal. U većem delu uvodnog perioda igre momci sa Novog Beograda bili su u vođstvu. Miljenović je fino sarađivao sa Čantekinom, dok je Jokić prezentovao zavidnu preciznost u šutu za tri poena. Mega Vizura je forsirala zonu u defanzivi, čime je uspela da natera rivalsku spoljnu liniju na šut, koncentrišući se na Raduljicu, skupljajući u reketu. Srpski šampion je pred kraj poluvremena povećao agresivnost u defanzivi, a zahvaljujući preciznosti Čakarevića za tri poena i šprinterskom nadahnuću Lučića na veliki odmor su otišli sa podnošljivom prednošću (40:34). U nastavku meča Mega Vizura čak pet minuta nije uspela da postigne koš. Rivalski „prekid filma“ crno-beli su maksimalno iskoristili. Iz brojnih kontranapada munjevito su povećali prednost, a pritom su donekle poboljšali preciznost sa distance. Povećan kapacitet u plućima trenera Vlade Jovanovića dodatno je prouzrokovan četvrtom ličnom greškom Čantekina već sredinom treće deonice, tako da su Raduljica, a kasnije i Bešović maksimalno iskoristili visinsku prednost pod košem. Anđušić je na mestu jedinice uspešno zamenio indisponiranog Džejmsa, a njegova dodavanja Bertans je materijalizovao u vidu sjajnih zakucavanja takozvane „vetrenjače“ i iz zadrške.

Partizan je rutinski završio meč, međutim razlika izražena u 29 poena prednosti ne oslikava pravo stanje na terenu. Igrači Mega Vizure bili su previše mekani u duel igri, a njihovo vraćanje u odbranu za svaku je vrstu kritike. Razigranost i rastrčanost crno-belih u poslednjoj deonici nagrađena je podatkom da su se svih 12 igrača upisali u listu strelaca.

U drugom meču dana viđena je neočekivana drama. Radnički je u prvom poluvremenu diktirao tempo, ali Kragujevčanima ni odličan šut sa spoljnih linija nije pomogao da ostvare ubedljivo vodstvo. Četa Miroslava Nikolića odlepila se na dvocifrenu prednost u trećoj deonici (61:51), ali je onda Vojvodina „pokazala zube“ i serijom 15:1 došla u prednost (62:66) na sredini četvrte četvrtine. Na sreću Radničkog povreda najboljeg centra Sajmona iz prvog poluvremena nije bila ozbiljnija pa se vratio na parket i uspostavio ravnotežu. Pobednik je odlučivan u penal završnici, da bi šut Dunđerskog za produžetak izblokirao Skot i odveo Radnički u polufinale.

Jovanović: Presudila agresivna odbrana

– U prvom poluvremenu ekipa Mege je iskoristila sve šanse, mi nismo odigrali dobro niti u odbrani niti u napadu, pa su oni došli do svoje igre. U nastavku smo im agresivnijom odbranom u prvom liniji iskidali napade i lagano došli do malo veće razlike koja je i nama dozvolila komforniju igru – rekao je nakon pobede trener Partizana Vlade Jovanović.

Vukojičić: Greške odvele u poraz

– I pre meča se znalo ko je apsolutni favorit. Imamo određene probleme sa sastavom tima ali i da smo bili kompletni, to bi bilo nedovljno za iznenađenje. U poslednjoj deonici se moral igrača spustio na niži nivo i to nije bila realna slika naše igre. Mnogo smo grešili, promašili smo 10 penala i nismo iskoristili defanzivni skok – osvrnuo se na poraz strateg Mega Vizure Vlada Vukojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari