Radnik JKP "Komrad" Vranjsku reku zagađuje umesto da je očisti: Snimak koji je uzbunio Vranjance 1Foto: Skrinšot/Fejsbuk/Info Vranjske

Radnik JKP „Komrad“ u Vranju snimljen je kako „čisti“ Vranjsku reku tako što đubre koje, u koritu, mete metlom ubacuje ne u džak ili kantu, već u – reku. Iz ovog komunalnog preduzeća za Danas kažu da su „razočarani“ ponašanjem svog zaposlenog i da će „biti kažnjen i on i njegov šef“.

Na snimku, koji je objavljen na portalu InfoVranjske, se vidi kako, u toku Vranjske reke kod Bujkovskog mosta, muškarac u zelenoj uniformi JKP „Komrad“ i narandžastom kačketu, metlom ne čisti reku, već je zagađuje.

Izvršna direktorka JKP „Komrad“, Nela Cvetković, za Danas kaže da je „videla snimak“ i da je „razočarana“ ponašanjem radnika.

„Ne znam kome da se izvinim – majci prirodi! Znam koji radnik je u pitanju. Nisam očekivala to od njega, jer nije nov radnik. Obavili smo razgovor i sa njim i sa njegovim neposrednim rukovodiocem. Biće kažnjeni i jedan i drugi. Šef ne treba da ga prati u stopu, ali je trebalo da neke procedure sprovede. Baš mi je žao što se to desilo“, kaže Cvetković.

Naša sagovornica dodaje da zaposleni u JKP „Komrad“ čiste taj deo reke.

„Koliko smo mi vreća smeća odatle izvukli… Trebalo je da ponese vreću, jer kantu ne može da spusti u korito reke, nizbrdica je. Dao je izjavu, sad se protiv njega vodi postupak, ne može da se završi sve za jedan dan. Dok je postupak u toku, ne bih detaljnije o njegovoj izjavi i sankcijama“, kaže direktorka ovog komunalnog preduzeća.

Nela Cvetković ističe da ne zna da li je ovaj radnik prvi put ovako „očistio“ reku, ili je ovo trend, ali da će i on i njegov nadređeni biti kažnjeni, „pa će drugi put da vode računa kako obavljaju svoj posao“.

Mihajlo Stanković, ekolog i omladinski radnik iz Vranja, naglašava da ga ovaj snimak „nije iznenadio“.

„Ništa novo, ništa čime bih ja direktno prozvao samo ovog čoveka sa snimka. To je slika i prilika sumornog stanja srpskog društva. Isti nivo nebrige, pa možda i veći, može se videti i od strane ‘struke’, prilikom orezivanja drvoreda širom grada“, smatra Stanković.

Prema njegovim rečima, ovo nije jedini ekološki problem u gradu.

„Takođe, očajna je sanacija korita u blizini Belog mosta, a primetno je i da građani bacaju opuške u žardinjere i na zelenu površinu. Po pitanju bacanja opušaka na zelenu površinu, od Vranja je gori jedino Beograd. Namerno ne koristim reč ‘odlaganje’, to je viši nivo svesti za nas“, smatra on.

Na društvenim mrežama mogu se videti, isključivo, osuđujući komentari, a jednu našu sugrađanku „apsolutno ne iznenađuje ništa što dolazi iz Vranja“, gde su „propale institucije, propao grad, propali ljudi“, a „svesti nema ni u tragovima“.

„I ja sam videla sličnu situaciju, strašno. Ovaj treba da dobije otkaz, ali prvo da očisti reku“, mišljenja je druga Vranjanke.

Mlađi muškarac komentariše kako je ovom radniku „izgleda jako teško da sa sobom nosi crnu kesu i u nju baca đubre“ i pita se „gde je njegov šef da vidi kako mu radnici obavljaju posao“.

„Da se smeni šef koji mu je naredio, a nije dao uputstva. Ali, šef je iz SNS-a, tako da će jadnik samo da ‘popije’ kaznu“, smatra jedan stariji gospodin.

Drugi odgovara da „ovo treba da vidi gradonačelnik, da razmisli kakve je direktore postavio, a onda i sam da podnese ostavku“, te da je ovakvo ponašanje radnika komunalnog preduzeća „prvo sramota gradonačelnika i njegova nesposobnost u rukovođenju gradom“.

„Ko sve radi u JKP Komrad, dobro je što frižideri ne plivaju po reci“, jedan je od komentara koji je izazvao reakcije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari