Radnik Eelektrodistribucije (EDB) u Gornjem Milanovcu Duško Markeljić, koji je štrajkovao glađu ispred uprave zgrade tog preduzeća zbog, kako je rekao, mobinga od strane rukovodstva, dobio je naređenje da izađe iz kruga preduzeća.

Markeljić je kazao da mu je juče ujutro naloženo da ide na teren ili će dobiti otkaz, kao i da je prekjuče izbačen iz kruga preduzeća gde štrajkuje poslednjih 40 sati zbog višemesečnog mobinga.

– Juče ujutro sam dobio nalog da idem u Vraćevšnicu na teren, iako 40 časova ništa nisam u usta stavio sem tečnosti, a noć sam proveo pod vedrim nebom ispred ulazne kapije. Dolazila je hitna pomoć i osećam se loše, ali ne mrdam odavde dok god imam svesti – kazao je Markeljić.

On objašnjava da je premešten sa mesta dispečera EDB-a, pošto mu je zamereno da je odao tajnu kad je predstavnicima Kombinata „Takovo“, obilazeći trafo-stanicu, rekao da ima priključaka za nove kablove i da mu niko nije rekao da treba da laže. Rukovodstvo preduzeća i sindikata se ni treći dan ne oglašava o tom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari